Μετάτρεψε ένα Mazda MX-5 σε μονοθέσιο Alfa Romeo! [video]

Μετάτρεψε ένα Mazda MX-5 σε μονοθέσιο Alfa Romeo! [video]

Έχεις φάει πετριά με τις αγωνιστικές Alfa των 40s και 50s; Δεν τρέχει τίποτα αν δεν έχεις τα χρήματα για μια κλασική. Υπάρχει κιτ για να μετατρέψεις ένα Mazda MX-5 (NB) σε μονοθέσιο Grand Prix εποχής.

Tipo184.com

Η απόδειξη ότι τα ρετρό μοντέλα είναι πιο δημοφιλή από ποτέ είναι ότι υπάρχουν κιτ για να μετατρέψουν σύγχρονα αυτοκίνητα σε αντίγραφα κλασικών. Μάστορες στο είδος, οι Ιταλοί της Caselani προσφέρουν πάνελ που μετασκευάζουν τα Jumpy, Spacetourer και Jumper σε Citroën Type H. 

Στην περίπτωση που σας δείχνουμε όμως έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς διαφορετικό είδος. Ένα πακέτο που επιτρέπει τη μετατροπή του Mazda MX-5 NB (1998-2005) σε… Alfa Romeo της δεκαετίας του ’30. Και όχι όποιο να ’ναι! Βλέπετε, πρόκειται για την Alfa Romeo Premio Tipo 158 «Alfetta», το πρώτο μονοθέσιο που κέρδισε το πρωτάθλημα της Formula 1 το 1950 και με το οποίο ο Nino Farina πήρε τον τίτλο οδηγών την ίδια χρονιά και ο Juan Manuel Fangio το 1951.

Tipo184.com
Αν σου λέει κάτι η φάτσα του εμπνευστή του πρότζεκτ, του Ant Anstead, είναι επειδή έβλεπες Wheeler Dealers.


Αυτό το εντελώς εξωφρενικό πρότζεκτ πιστώνεται στον Βρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή, Ant Anstead. Στον ιστότοπο Tipo184.com, που πήρε το όνομά του προφανώς από το κιτ, θα πωλούνται από τον Ιανουάριο του 2021 πολλά κιτ «έτοιμα προς χρήση». 

Όσον αφορά τις διάσημες συλλογές «με ένα τηλεφώνημα κοντά σας» που συχνά κοστίζουν όσο και το χέρι που σήκωσε το τηλέφωνο, το «πρώτο πακέτο» περιλαμβάνει μπόλικα κομμάτια: Σασί στα μέτρα σου, χειροποίητα πάνελ αμαξώματος, γρίλια μάσκας, εξάτμιση, ταμπλό και κολόνα τιμονιού. Το κιτ εμφανίζεται να κοστίζει £8.499 προ φόρων, δηλαδή 9.350 ευρώ.

Tipo184.com
Άν έχεις το Μιάτα στα χέρια σου, δίνεις εννέα χιλιάρικα, παίρνεις ό,τι βλέπεις και κάνεις το πρώτο βήμα του μονταρίσματος... Σου μένουν άλλα εννιά!


Μοντάρισμα σε δόσεις
Ο ιστότοπος, λακωνικός, ωστόσο, καθορίζει ότι τα κιτ χωρίστηκαν με τη μορφή κεφαλαίων (δέκα συνολικά) για να επιτρέψουν στους DIYers, κάθε Κυριακή, να συναρμολογούν το αυτοκίνητό τους βήμα προς βήμα. Για όποιους τα χέρια τους δεν πιάνουν και τόσο, ο παρουσιαστής προτείνει μαθήματα στο εργαστήριό του.

Tipo184.com
Με την τιμή των κιτ αξεσουάρ να μην έχει ακόμα καθοριστεί είναι άγνωστο πού θα φτάσει ο λογαριασμός. 


Από τις επόμενες εβδομάδες, το website δεσμεύεται να μπορεί να διαθέσει το τιμόνι και το παρμπρίζ, το σύστημα ψύξης, τους τροχούς και το κάθισμα! Το μόνο άγνωστο προς το παρόν: Η συνολική τιμή του μετασχηματισμού. Διότι, δίπλα σε κάθε κιτ αξεσουάρ, το Tipo184.com αναφέρει «£ TBD». Με άλλα λόγια, η τιμή απομένει να καθοριστεί. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο μετασχηματισμός θα είναι πάντα λιγότερο ακριβός από την απόκτηση ενός αυθεντικού κλασικού μοντέλου, που σε κάθε περίπτωση θα μετριέται σε εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube