Κάποιος έβαλε κινητήρα Hellcat στο Mazda MX-5

Κάποιος έβαλε κινητήρα Hellcat στο Mazda MX-5

Ένα Miata με απόδοση που ξεπερνά τους 717 PS θα δημοπρατηθεί στο Las Vegas.

To Mazda MX-5 πάντα ξεχώριζε για το στήσιμο, το χαμηλό βάρος και τον fun-to-drive χαρακτήρα του που συνδυάζονταν με μια σχετικά προσιτή τιμή αγοράς, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεσαι πολλά άλογα για μια απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Όπως συμβαίνει και με κάθε δημοφιλές ιαπωνικό μοντέλο, μέσα στις δεκαετίες που ακολούθησαν αρκετοί από τους ιδιοκτήτες επενέβησαν στην αρχική συνταγή με πληθώρα βελτιώσεων στο πισωκίνητο roadster. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ξέφυγαν από τα όρια της λογικής, όπως στην περίπτωση του "Hell Kitty" - ένα MX-5 δεύτερης γενιάς (NB) το οποίο φορά κινητήρα Hellcat του ομίλου FCA.

Mazda

Ο V8 6,2 λίτρων που προέρχεται από το Dodge Charger SRT Hellcat αποδίδει 717 PS και 820 Nm ροπής, με τον ιδιοκτήτη να αναφέρει πως έχει αυξήσει ακόμα περισσότερο την ισχύ. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αναλαμβάνει να μεταφέρει όλη αυτή τη δύναμη στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια ενός αναβαθμισμένου πίσω διαφορικού.

Πέρα από τον θηριώδη κινητήρα που από μόνος του κόστισε $19.530 (δηλαδή πολύ περισσότερο από το ίδιο το αυτοκίνητο), το MX-5 απέκτησε μεγαλύτερα φρένα, φαρδύτερα ελαστικά και νέα ανάρτηση. Επιπλέον, στο εσωτερικό προστέθηκε ένα ρολ κέιτζ, αγωνιστικά καθίσματα και τιμόνι της Sparco.

Το "Hell Kitty" θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στο Las Vegas από τον οίκο Barrett-Jackson και μένει να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος αγοραστής με αρκετό θάρρος για να το οδηγήσει.

Πηγή: Top Gear

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube