Η ABT βελτιώνει το VW e-Transporter

Η ABT βελτιώνει το VW e-Transporter

Σπορ πινελιές για το ηλεκτροκίνητο βαν από το τμήμα ABT e-Line.

Ο βελτιωτικός οίκος ABT Sportsline μας έχει συνηθίσει σε αισθητικές και μηχανολογικές επεμβάσεις πάνω σε μοντέλα των Audi και Volkswagen, όμως τώρα επεκτείνει τη δράση του και σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις με την παρουσίαση του βελτιωμένου VW e-Transporter στη Γενεύη.

Το μοντέλο βασίζεται σε ένα Volkswagen T6 το οποίο μετατράπηκε σε πλήρως ηλεκτροκίνητο από την ABT e-Line και φορά τη χαμηλωμένη ανάρτηση της ABT. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 82 kW (111 PS) και 20,4 kgm ροπής ενώ η αυτονομία φτάνει τα 208 km χάρη σε μια μπαταρία 37.3 kWh. Στο μέλλον, θα διατεθεί και μια μεγαλύτερη μπαταρία 74.6 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 400 km. Όσο για το χρόνο φόρτισης, η μικρότερη μπαταρία φορτίζει στο 80% της ενέργειάς της σε 49 λεπτά με τη βοήθεια ταχυφορτιστή (40 kW) ενώ η μεγαλύτερη χρειάζεται 98 λεπτά.

ABT e-Transporter

Αφήνοντας στην άκρη τα μηχανικά μέρη, οι αισθητικές επεμβάσεις αφορούν τις σπορ ποδιές στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ, την αεροτομή, τις ζάντες ABT Sport GR διαμέτρου 20" με ελαστικά 275/35 ZR20 της Continental και φυσικά τα εντυπωσιακά γραφικά σε πράσινο και γκρι χρώμα που κάνουν αντίθεση με τη λευκή απόχρωση του αμαξώματος.

Εκτός από το e-Transporter του οποίου η κυκλοφορία θα ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του 2019, η ABT θα βελτιώσει και το ηλεκτροκίνητο e-Caddy το οποίο λόγο χαμηλότερου βάρους και καλύτερης αεροδυναμικής θα προσφέρει αυτονομία 220km με την μπαταρία 37.3 kWh.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube