Ένα Mazda RX-8 που ήθελε να μοιάσει στο RX Vision Concept [video]

Ένα Mazda RX-8 που ήθελε να μοιάσει στο RX Vision Concept [video]

Πλήρες bodykit αλλάζει την όψη του RX-8 όμως το αποτέλεσμα διχάζει.

Είναι γνωστό πως οι φίλοι της Mazda ονειρεύονται τη στιγμή που η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει μια έκδοση παραγωγής του πανέμορφου RX-Vision Concept, όμως η ομάδα φοιτητών του Nihon Automobile College (NATS) προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, μετατρέποντας ένα RX-8 σε ρέπλικα του πρωτοτύπου.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Carscoops, το μοναδικό αυτό όχημα διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, νέο καπό, φουσκωμένα φτερά, προεκτάσεις των πλευρικών μαρσπιέ, aftermarket ζάντες και αερανάρτηση που το κάνει σχεδόν να ακουμπά στο έδαφος όταν είναι παρκαρισμένο.

Mazda

Στο εμπρός μέρος, οι φοιτητές ενσωμάτωσαν τη νέα γρίλια της Mazda και επιθετικά φωτιστικά σώματα τα οποία τουλάχιστον από πλευράς σχήματος παραπέμπουν στο RX-Vision Concept.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να πούμε κάτι αντίστοιχο για τις αναλογίες και το υπόλοιπο (τετράθυρο) αμάξωμα που προδίδουν την προέλευση του οχήματος, ενώ παραπέμπουν περισσότερο σε βελτιωτικό οίκο και λιγότερο στο καλαίσθητο πρωτότυπο της Mazda. Στο πίσω μέρος τα διπλά στρογγυλά φανάρια ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα ενώ ανάμεσά τους δεσπόζει μια μεγάλη αεροτομή.

Mazda

Το μοναδικό RX-8 Vision δήλωσε το παρόν στην έκθεση του Τόκιο.

Να θυμίσουμε πως η πηγή έμπνευσης - το RX-Vision Concept της Mazda - παρουσιάστηκε το 2015 στην έκθεση του Τόκιο ως μια σχεδιαστική μελέτη για τον διάδοχο του RX-8 με νέα γενιά περιστροφικού κινητήρα. Μέσα στα επόμενα χρόνια το project μπήκε "στον πάγο" όμως το τελευταίο διάστημα τα σενάρια για ένα RX-9 παραγωγής έχουν επανέλθει στο προσκήνιο μετά από πατέντες που κατέθεσε η Mazda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται ο διάδοχος του Mazda RX-8;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube