Η G-Power ξανα«σκαλίζει» την BMW M4 Coupé για να ανέβει στους 560 PS [video]

Η G-Power ξανα«σκαλίζει» την BMW M4 Coupé για να ανέβει στους 560 PS [video]

H G-Power αποφάσισε να αναβαθμίσει το βελτιωτικό πακέτο της για την BMW M4 Coupé, προκειμένου να την κάνει ακόμα πιο ισχυρή.

Σχεδόν ένα χρόνο πίσω, η G-Power λανσάρισε ένα κιτ power boost για τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo, το μοτέρ που μεταξύ άλλων κινεί και τις BMW M3/M4.

H αναβάθμιση αυτή ανέβασε τον κινητήρα από τη στοκ διαμόρφωση των 431 PS και 56,1 kgm στα 520 άλογα και στα 71,4 χιλιογραμμόμετρα. Ο Γερμανός βελτιωτής όμως επανήλθε για μια αναθεώρηση του υφιστάμενου πακέτου του και έναντι €2.750 μπουστάρισε το μοτέρ ακόμη 40 άλογα, ανεβάζοντάς το στους 560 PS/6.500 rpm και στα 73,4 kgm/4.500 rpm. Η σούμα λοιπόν φτάνει τα 129 επιπλέον άλογα και τα 17,3 επιπλέον χιλιογραμμόμετρα σε σχέση με τη στοκ M4. To περίεργο είναι ότι μας είχε ξαναμιλήσει για το συγκεκριμένο πακέτο τον περασμένο Ιούνιο, αλλά φαίνεται ότι τώρα ετοιμάστηκε προς πώληση, εξ ου και οι δημοσιοποίηση των τιμών.

Οι επιπτώσεις του αναβαθμισμένου πακέτου είναι προφανείς. Η επιτάχυνση κέρδισε ακόμη 0,3” σχέση με το περυσινό πακέτο της G-Power, οπότε για το σπριντ των 0-100 km/h, το αυτοκίνητο χρειάζεται πλέον 3,8”. Το ίδιο συνέβη και με την τελική ταχύτητα. Να θυμίσουμε ότι η εργοστασιακή M4 με το M Pack που δεν έχει ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας πιάνει τα 280 km/h. Με την εκδοχή της G-Power πιάνει τα 310 km/h, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταβάλεις €668 για να σου βγάλουν «off» τον ηλεκτρονικό περιοριστή.

Η επιπλέον ισχύς έχει να κάνει εκτός από το εκ νέου «γαργάλημα» του TwinPower Turbo και με τη νέα εξάτμιση από τιτάνιο (€5.164) με 90άρα 4μπουκη έξοδο και ρυθμιζόμενο κλαπέτο στο πίσω σιλανσιέ. Το νέο σύστημα είναι 7,1 kg ελαφρύτερο από το στοκ, ενώ μπορεί να παραγγελθεί έξτρα με ανθρακονημάτινο φινίρισμα.

Για το πάτημα επιλέχτηκαν ζάντες HURRICANE RR σε 21 ίντσες, ντυμένες με λάστιχα της Michelin, σε 245/30 ZR21 εμπρός και 295/25 ZR21 πίσω. Το σετ κοστίζει €7.647 και τα χρώματα στις ζάντες μπορούν να είναι τα Stardust Silver, Gun Metal Grey και Jet Black. Βέβαια, επί παραγγελία και με το ανάλογο τίμημα, ο πελάτης παραγγέλνει στην G-Power να βάψει τις ζάντες ό,τι χρώμα επιθυμεί.

Προφανώς, το νέο, αναβαθμισμένο πακέτο της G-Power μπορεί να τοποθετηθεί και στις «οικογενειακές» BMW M3 [δείτε το video @ Grossglockner]. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η G-Power κατέχει το ρεκόρ ανώτατης ταχύτητας για BMW M3.

[Πηγή G-Power]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube