Tι πρέπει να κάνω αν εμπλακώ σε τροχαίο ατύχημα

Tι πρέπει να κάνω αν εμπλακώ σε τροχαίο ατύχημα

Η σχέση που έχουμε με το αυτοκίνητό μας, παλιό ή καινούργιο είναι μοναδική. Ένα τροχαίο ατύχημα όμως είναι ένα υπαρκτό σενάριο. Τι πρέπει να κάνω και ποιες πληροφορίες πρέπει να συλλέξω αν εμπλακώ σε τροχαίο;

ergo

Η εμπλοκή σε ένα τροχαίο ατύχημα, πέραν του ότι διαταράσσει την καθημερινότητά μας, είναι μια αγχωτική και συχνά τρομακτική εμπειρία. Για αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να διασφαλίσεις την ασφαλιστική σου κάλυψη και να συλλέξεις τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Για αρχή, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να ακινητοποιήσεις το όχημά σου με ασφάλεια, χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο την υπόλοιπη κυκλοφορία. Αφού σταματήσεις με ασφάλεια, μπορείς να ελέγξεις αν υπάρχουν τραυματισμοί σε εσένα ή κάποιον άλλο επιβάτη. Εάν υπάρχει, ακόμη κι αν είναι μικρός, καλούμε ασθενοφόρο και την τροχαία.

Εν συνεχεία, πρέπει να καταγράψεις τα στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, αριθμό κυκλοφορίας) των εμπλεκομένων στο ατύχημα. Αν μάλιστα υπάρχουν προστριβές ή διαφωνίες, θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο να κρατήσεις τα στοιχεία ορισμένων μαρτύρων. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα ήταν να καλέσεις την αστυνομία.

ergo 

Μπορείς, επίσης, να τραβήξεις φωτογραφίες από τη σκηνή του ατυχήματος, περιλαμβανομένων των ζημιών στα οχήματα, των σημείων πρόσκρουσης, και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών στοιχείων. Αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να είναι πολύτιμες για την ασφαλιστική σου αξίωση, ιδίως αν δεν καταλήξεις σε φιλική δήλωση. 

Έπειτα, καλείς τη φροντίδα ατυχήματος, το τηλέφωνο της οποίας μπορείς να βρεις στην πρώτη σελίδα του ασφαλιστηρίου σου, και μεταφέρεις βασικές πληροφορίες που έχεις συγκρατήσει, όπως: τον τόπο του ατυχήματος, την περιγραφή του ατυχήματος, την εμπλοκή πεζού ή άλλου οχήματος. Η φροντίδα ατυχήματος θα σε προσανατολίσει σωστά ως προς τα επόμενα βήματα, μετριάζοντας το άγχος και την αγωνία σου. 

Αν συμφωνείς με την άλλη πλευρά για το ποιος ευθύνεται για το ατύχημα, συμπληρώνεις το έντυπο της φιλικής δήλωσης τροχαίου ατυχήματος, που έχεις παραλάβει μαζί με το ασφαλιστήριό σου. Το έντυπο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τους δύο οδηγούς και στη συνέχεια κατατίθεται στην εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία. 

Αν δεν προχωρήσεις σε συμφωνία φιλικού διακανονισμού, ο συνεργάτης από τη φροντίδα ατυχήματος που θα έρθει άμεσα στον τόπο του ατυχήματος θα βγάλει κι εκείνος φωτογραφίες και θα συμβάλλει στη συμπλήρωση της δήλωσης ατυχήματος.

Σε περίπτωση που έχεις τρακάρει με ανασφάλιστο όχημα, καλείς αδιαπραγμάτευτα την αστυνομία.

ergo

Τέλος, πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε επισκευή του οχήματος, είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσεις με τον ασφαλιστή σου για να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Η πραγματογνωμοσύνη θα αξιολογήσει τις ζημιές και θα διασφαλίσει ότι η αποζημίωση θα καλύψει τα έξοδά σου.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση με αποτελεσματικότητα και να διασφαλίσεις την ασφαλιστική σου κάλυψη. Η ERGOΑσφαλιστική, με την εμπειρία και το καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει, είναι έμπρακτα δίπλα σου. Για αυτό, δημιούργησε τα προγράμματα πλήρους κάλυψης ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus, τα οποία προσφέρουν ολοκληρωμένη κάλυψη. 

Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν προστασία από κλοπή, πυρκαγιά, θραύση κρυστάλλων, ζημιές από φυσικά φαινόμενα, κακόβουλες ενέργειες τρίτων, νομική προστασία, οδική βοήθεια, καλύψεις για υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα και κάλυψη ατυχήματος οδηγού. Με αυτό τον τρόπο, είσαι εξασφαλισμένος για κάθε ενδεχόμενο, είτε πρόκειται για μικρή βλάβη είτε για σοβαρό ατύχημα.

Επιπλέον, η ERGO κατανοεί ότι κάθε οδηγός έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Γι' αυτό, οι ειδικοί της ERGO είναι πάντα διαθέσιμοι για να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν να επιλέξεις το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σου και στις ανάγκες του αυτοκινήτου σου.

Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή συνεργάτη της ERGO, προκειμένου να επιλέξεις το κατάλληλο ασφαλιστικό πακέτο, το οποίο προσαρμόζεται στις διαφορετικές και ιδιαίτερες ασφαλιστικές ανάγκες κάθε οδηγού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της ERGO www.ergohellas.gr ή μπορείς να πάρεις προσφορά εδώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube