Το ντιζάιν του BMW i8 στο μικροσκόπιο [video]

Το ντιζάιν του BMW i8 στο μικροσκόπιο [video]

Με τη μίνι-σειρά της BMW μπορείς να ρίξεις μια κοντινή ματιά σε ό,τι αφορά το νέο i8. Σειρά έχει αυτή τη φορά το ντιζάιν.

H ΒΜW αφού μας μίλησε με το πρώτο video μίνι-σειράς για τις επιδόσεις του νέου i8, έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο video, αναλύοντας λεπτομερέστερα το σχεδιασμό του οικολογικού της σούπερκαρ.

Ο σχεδιασμός του i8, όπως λέει η BMW, εκφράζει ένα «δυναμικό sportscar» με μακρύ μεταξόνιο, μικρούς προβόλους, φανάρια LED, την παραδοσιακή μάσκα της φίρμας και μια αεροδυναμική σιλουέτα που το κάνει να δείχνει πως κινείται, ον ακίνητο. Η οδηγοκεντρική καμπίνα 2+2 είναι και φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα και φυσικά επεξεργασμένα υλικά.

Να θυμίσουμε ότι το νέο BMW i8 που οδηγήσαμε στην πρωτότυπο μορφή του, πέρα από την προηγμένη αεροδυναμική και την ελαφριά και οικολογική δομή του, κινείται από το νέο 3κύλινδρο 1.500άρι μοτέρ TwinPower Turbo που αποδίδει ισχύ 231 PS και ροπή 32,6 kgm. Επικουρικά του θερμικού μοτέρ υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα που αποδίδει 131 PS και 25,5 kgm. Ο συνδυασμός τους δίνει ισχύ 362 PS και 58,1 kgm.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το νέο BMW i8 παραγωγής επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,4” και πιάνει στην ευθεία τα 250 km/h. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι η αποδοτικότητα του συνόλου που χρειάζεται σε μικτό τυποποιημένο κύκλο μέτρησης της κατανάλωσης μόλις 2,5 lt./100 km. Φυσικά το i8 έχει τη δυνατότητα και αμιγούς ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία 35 km και δυνατότητα πιάσει μέχρι 120 km/h.

[Πηγή BMW]   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube