Το smart #5 ξανακάνει της μόδας το off-road στα ηλεκτρικά SUV

Το smart #5 ξανακάνει της μόδας το off-road στα ηλεκτρικά SUV

Πριν από την επίσημη παρουσίαση στις 28 Αυγούστου, το smart #5 μάς ανοίγει την όρεξη με φωτογραφίες σε άσεμνες πόζες.

Με αυτονομία 550 km κι εμφάνιση που δηλώνει ότι αγαπάει την περιπέτεια, το smart #5 θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μοντέλο που έχει παρουσιάσει ποτέ η φίρμα.

Έχει μάλιστα ήδη γνωστοποιήσει τις προθέσεις της, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο smart #5 που είναι ψηλωμένο και τσαμπουκαλεμένο. Με τεράστιους τροχούς και φώτα στην οροφή. Τώρα, επανέρχεται με ένα καμουφλαρισμένο όχημα που επιδίδεται σε ανωριμότητες εκτός δρόμου.

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά SUV πρέπει να αναγουλιάζουν όταν αντικρίζουν κατσάβραχα;

smart #5

Μη φανταστείτε ότι τις βλέπουν τα Jimny και τρέχουν να κρυφτούν. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι το smart #5 τολμά να διαφοροποιηθεί από την πετατημένη, που θέλει τα ηλεκτρικά SUV να μην αποχωρίζονται την άσφαλτο. Σκεφτείτε ότι κανένα δεν έχει ρεζέρβα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ smart #5, επιτέλους ένα ηλεκτρικό SUV για τους περιπετειώδεις

Σε μια κατηγορία που όλοι αντιγράφουν το Tesla Model Y, όπως δήλωσε ο CEO της Rivian, η σύμπραξη της Mercedes-Benz με την κινεζική Geely προσφέρει κάτι διαφορετικό. Ένα EV που λαχταρά να λασπωθεί και να κακοπάθει.

smart #5

Για να το πετύχει αυτό, θα προσφέρει κι έκδοση με μεγάλη μπαταρία κι αυτονομία πέριξ των 550 km. Έχοντας 800 Volt αρχιτεκτονική, θα μπορεί να φορτίσει ταχύτατα στον κατάλληλο ταχυφορτιστή: Από το 10 στο 80% σε μόλις 15'.

Δεν θα είναι πάντως όλες οι εκδόσεις 4κίνητες. Το εισαγωγικό smart #5 θα έχει μοτέρ μόνο πίσω κι απόδοση 340 ή 363 ίππων, ενώ το 4κίνητο θα επωφελείται 646 ίππων. 

smart #5

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα μεγάλο αυτοκίνητο, με μήκος που ξεπερνά οριακά τα 4,7 m. Αντίστοιχο σε διαστάσεις ενός Model Y, μιας Χ3 και μιας GLB

Το smart #5 αναμένεται να είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο, καθώς θα προσφέρεται στην Κίνα, την Ευρώπη και την Αυστραλία, όπου η εταιρεία είναι έτοιμη να επιστρέψει πριν από το τέλος του 2024. Σε μια κίνηση με έντονη σημειολογία, η παγκόσμια παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη χώρα της Ωκεανίας στις 28 Αυγούστου.

smart #5

Αυτή τη στιγμή, κανένας ηλεκτρικός αντίπαλος του smart #5 δεν φαίνεται να προσφέρει πραγματικές εκτός δρόμου συγκινήσεις. Εμείς βρήκαμε ήδη έναν συμμετέχοντα για το επόμενο DRIVE Trophy.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube