Η Hyundai N εξηγεί την λογική πίσω από τα κεντρομήχανα πρωτότυπα RM [video]

Η Hyundai N εξηγεί την λογική πίσω από τα κεντρομήχανα πρωτότυπα RM [video]

To αγωνιστικό τμήμα Ν της Hyundai δημοσίευσε ένα video εξηγώντας την ιστορία πίσω από τα πέντε πρωτότυπα κεντρομήχανα RM.

H Hyundai N δημοσίευσε ένα video με την ιστορία πίσω από τα RM concept. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πέντε κεντρομήχανα concept RM αποτέλεσαν εργαστήρια εξέλιξης τεχνολογιών οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε μοντέλα N. 

To πρότζεκτ με την ονομασία RM ξεκίνησε το 2012 από μία ομάδα εθελοντών σχεδιαστών οι οποίοι συμφώνησαν να εξελίξουν κάτι μοναδικό. 

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, ήταν τα επόμενα χρόνια ο Κορεάτης κατασκευαστής να παρουσιάσει τα RM14, RM15, RM16, RM19 και RM20e concept. Tα πρωτότυπα μοντέλα αντικατοπτρίζουν την τεχνολογική εξέλιξη της εταιρίας με στόχο την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης.

Όλα τα RM βασίζονται σε μία παραλλαγή της πλατφόρμας του Veloster, έχουν τον κινητήρα τοποθετημένο στη μέση, κίνηση στους πίσω τροχούς και ένα bodykit με μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα. 

Hyundai N RM

Τα πιο πρόσφατα RM19 και RM20e είναι κατασκευασμένα στην πλατφόρμα του αγωνιστικού Veloster N TCR.

Το πρωτότυπο με την κωδική ονομασία RM20e είναι το πρώτο ηλεκτρικό δημιούργημα του τμήματος N. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 805 PS και 960 Νm. Είναι ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3'', με την τελική του να ξεπερνά τα 250 km/h.

Παράλληλα, η δυνατότητα ταχείας φόρτισης του επιτρέπει να πληρώσει το 80% της μπαταρίας του χωρητικότητας 60 kWh σε μόλις 30 λεπτά.

Τα RM αποτέλεσαν ένα κινούμενο εργαστήριο δοκιμής αρκετών τεχνολογιών πριν αυτές περάσουν σε μοντέλα παραγωγής.  

Hyundai N RM15

Για παράδειγμα, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (e-LSD) δοκιμάστηκε στο RM16 πριν φιλοξενηθεί από το i30 N. Το 8τάχυτο DCT κιβώτιο εξελίχθηκε πάνω στο RM19 και πλέον είναι διαθέσιμο σε αρκετά μοντέλα Ν παραγωγής.

Πέρα από πεδίο εξέλιξης διαφόρων τεχνολογιών, φήμες θέλουν τη σειρά RM να αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη ενός κεντρομήχανου σπόρτσκαρ που θα λανσαριστεί μελλοντικά στην αγορά ως η ναυαρχίδα του αγωνιστικού τμήματος N.

Έχοντας βιώσει μια μοναδική εμπειρία σε όλα τα μοντέλα Ν που βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι τους, είμαστε βέβαιοι ότι ο κατασκευαστής από τη Νότια Κορέα έχει όλη την ικανότητα να δημιουργήσει ένα αξέχαστο κεντρομήχανο σπόρτσκαρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube