Audi Grand Sphere, ο αντικαταστάτης του πολυτελούς Α8

Audi Grand Sphere, ο αντικαταστάτης του πολυτελούς Α8

Ηλεκτρικό, high-tech και έτοιμο να ανατρέψει την πρωτοκαθεδρία της Mercedes-Benz S-Class. H Audi βάζει ψηλά τον πήχη για την επόμενη ναυαρχίδα της.

Βασισμένο στο project Artemis, το Grand Sphere είναι ένα από τα τρία πρωτότυπα που ετοιμάζει η Audi για να παρουσιάσει το όραμά της στα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Πολύ περισσότερο όμως, αποτελεί την επόμενη ναυαρχίδα της, τον αντικαταστάτη του Α8. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Marc Lichte, υπεύθυνος σχεδιασμού της φίρμας, πρόκειται για ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα του Artemis project όπου θα αποτελέσει «μία νέα επανάσταση στο σχεδιασμό». «Ζήτησα από τις ομάδες σχεδιασμού όχι το όραμά τους για τον αντικαταστάτη του Α8 αλλά κάτι εντελώς νέο. Οι πωλήσεις των τριών όγκων μοντέλων, όπως το Audi A8, η BMW Σειρά 7 και η Mercedes-Benz S-Class πέφτουν και υπάρχουν νέα, πιο θελκτικά αμαξώματα. Ειλικρινά, πιστεύω ότι η S-Class ήταν πολύ πιο επιτυχημένη από το Α8 μας, οπότε πρέπει να βρούμε κάτι εντελώς νέο για να επιτεθούμε στην S-Class. Αυτό είναι το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με την ονομασία, το αυτοκίνητο παραγωγής που θα παρουσιαστεί το 2024 αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τον κωδικό Landjet, οι ιθύνοντες όμως της εταιρίας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τελικά το Α9, που παραπέμπει σε αναβάθμιση του Α8, για να χτυπήσουν τη Mercedes-Benz EQS.

Το Landjet είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου Volkswagen που θα βασίζεται στο επόμενο, premium πάτωμα EV, το SSP. Αυτό θα αντλεί στοιχεία τόσο από το υπάρχον ΜΕΒ, όσο και από το ΡΡΕ, που αναπτύσσεται για να χρησιμοποιηθεί σε σπορ ηλεκτρικές προτάσεις. Νέα θα είναι και η αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού του κυκλώματος, στα 800V, έτσι ώστε να προσφέρει αυτονομία άνω των 600 km και ρυθμούς φόρτισης έως 350 kW. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube