Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο πακέτο ασφάλισης για το αυτοκίνητό σου

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο πακέτο ασφάλισης για το αυτοκίνητό σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να διαλέξεις το καλύτερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το αυτοκίνητό σου.

ERGO Ασφαλιστική

Με τόσες επιλογές για ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι λογικό να αναρωτιέσαι ποια είναι η κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες. Ωστόσο, ο βασικός κανόνας που ισχύει και εδώ, είναι αυτός που αφορά όλες τις ασφαλίσεις: Κανένα περιστατικό δεν ασφαλίζεται όταν έχει ήδη συμβεί. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην βρεθείς προ εκπλήξεων και ζημιών που θα κληθείς να καλύψεις με δικά σου χρήματα, καλό είναι να έχεις αποκτήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Με την ERGO Ασφαλιστική, μπορείς να έχεις αξιόπιστη ασφάλεια αυτοκινήτου που προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε ανάγκη σου. Ας δούμε τι πρέπει να περιλαμβάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου προκειμένου να είσαι 100% καλυμμένος απέναντι σε αναμενόμενα αλλά και απρόβλεπτα γεγονότα που μπορούν να συμβούν στο δρόμο.

Πέρα από την υποχρεωτική από το νόμο ασφάλιση της αστικής ευθύνης, που πρέπει να έχει κάθε όχημα, το οποίο δεν έχει τεθεί σε ακινησία, στην ασφαλιστική αγορά κυκλοφορούν πολλά πακέτα ασφάλισης που προσφέρουν πλήθος καλύψεων. Με αυτές τις καλύψεις μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα σε περίπτωση ατυχήματος ή ακόμα και από απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα.

ERGO Ασφαλιστική

Οι καλύψεις που αξίζουν για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου είναι:

Κλοπής: Καλύπτει την ολική ή μερική κλοπή του αυτοκινήτου σου.

Πυρκαγιάς: Καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από πυρκαγιά, έκρηξη ή κεραυνό.

Θραύσης κρυστάλλων: Καλύπτει φθορές και ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, δηλαδή τα τζάμια και τους καθρέφτες.

Φυσικά φαινόμενα: Για ζημιές που προκλήθηκαν άμεσα από φυσικά φαινόμενα όπως καταιγίδα, θύελλα, πλημμύρα, χιόνι, σεισμό κ.ο.κ.

Κακόβουλες ενέργειες τρίτων: Αφορά ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο από βανδαλισμό ή δολιοφθορά.

Νομική προστασία: Καλύπτει τα δικαστικά έξοδα και σου δίνει πρόσβαση σε περίπτωση ατυχήματος σε ειδικούς συμβούλους.

Οδική βοήθεια: Όλο το 24ωρο όπου και αν βρίσκεσαι μπορείς να καλέσεις τον εξειδικευμένο συνεργάτη της ασφαλιστικής σου. Το αυτοκίνητό σου είτε θα μεταφερθεί όπου ζητήσεις είτε θα σου αποκαταστήσουν τη βλάβη επί τόπου.

Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα: Καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από ανασφάλιστο όχημα.

Ατύχημα οδηγού: Καλύπτει ιατρικά έξοδα και απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση σωματικής βλάβης του οδηγού σε ατύχημα.

Ίδιες ζημιές: Είναι η λεγόμενη μικτή ασφάλεια που καλύπτει τις ζημιές από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή κ.ο.κ. ακόμη και αν φταις εσύ.

Πέρα από τις παραπάνω καλύψεις που μπορείς να προσθέσεις στην ασφάλισή σου, στο ασφαλιστήριο που θα υπογράψεις, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν την αξία και την παλαιότητα του οχήματός σου. Είναι σημαντικό η αξία ασφάλισης να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην πραγματική αξία του οχήματος ώστε σε περίπτωση π.χ. κλοπής να αποζημιωθείς όσο το δυνατόν πιο σωστά. 

Παράλληλα, μεγάλη σημασία έχει, επίσης, η ηλικία καθώς και η εμπειρία του οδηγού, καθώς οι νέοι οδηγοί είναι πιο πιθανό να έχουν μικροατυχήματα. Αν λοιπόν είσαι νέος οδηγός ή αισθάνεσαι ότι δεν έχεις αρκετή εμπειρία πίσω από το τιμόνι, μπορείς να συμβουλευτείς τους ειδικούς της ERGO Ασφαλιστικής προκειμένου να ενημερωθείς και να επιλέξεις τις ασφαλιστικές καλύψεις που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες.

Η ERGO, αντιλαμβανόμενη τις διαφορετικές και ιδιαίτερες ασφαλιστικές ανάγκες μας, δημιούργησε τα προγράμματα πλήρους κάλυψης ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus, τα οποία προσφέρουν ολοκληρωμένη κάλυψη.

Ειδικά για την περίοδο έως και 30 Ιουνίου, με κάθε νέο ασφαλιστήριο επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με ετήσια διάρκεια στα προγράμματα ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus προσφέρεται έκπτωση 15%. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της ERGO ή να πάρεις προσφορά για το όχημά σου εδώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube