Νέο Audi e-tron. Και GT Performance με 925 ίππους και 2,5” 0-100 km/h

Νέο Audi e-tron. Και GT Performance με 925 ίππους και 2,5” 0-100 km/h

Με βελτιώσεις στην μπαταρία, όλα τα νέα Audi e-tron GT μπορούν να φορτίσουν μέχρι τα 320 kW.

Τα Audi e-tron GT και RS e-tron GT βρίσκονται μαζί μας από το 2021, οπότε ήρθε η ώρα της φρεσκαρίσματος. Με την γκάμα να περιλαμβάνει πλέον τρεις εκδόσεις: Το βασικό S, το RS και το RS Performance.

Και τα τρία Audi e-tron GT χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία των 97 kWh, η οποία μάλιστα ζυγίζει 9 kg λιγότερο από αυτήν των 84 kWh του απερχόμενου μοντέλου. Το αναγεννητικό σύστημα πέδησης έχει επίσης βελτιωθεί, αυξάνοντας την ανάκτηση ενέργειας από τα 290 kW στα 400 kW, ενώ ρυθμίζεται από τα paddles πίσω από το τιμόνι.

Γκάζια με το κιλό: Η βασική έκδοση είναι πλέον το ίδιο γρήγορη με την ταχύτερη της πρώτης γενιάς!

Audi RS e-tron

Οι μέγιστες ταχύτητες φόρτισης έχουν επίσης αυξηθεί από τα 270 kW στα 320 kW, κάτι που σημαίνει ότι η θηριώδης μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10 στο 80% σε μόλις 18', ενώ μια φόρτιση 10' μπορεί να προσθέσει αυτονομία 280 km.

Οι βελτιώσεις που έγιναν στην μπαταρία σημαίνουν επίσης ότι μπορεί να διατηρήσει ταχύτητα φόρτισης άνω των 280 kW για πολύ περισσότερο διάστημα από το παλιό μοντέλο. Η μπαταρία μπορεί επίσης να ψυχθεί ή να θερμανθεί για ταχυφόρτιση.

Audi RS e-tron

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στους ηλεκτροκινητήρες. Το βασικό μοντέλο, γνωστό πλέον ως S e-tron GT, διαθέτει ένα ζευγάρι κινητήρων που συνδυάζονται για να παράγουν 680 ίππους, περισσότερους από το παλιό RS e-tron GT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στη Β. Εύβοια με Audi RS e-tron GT & Porsche 911 Carrera 4S

Εν τω μεταξύ, η ισχύς για το ανανεωμένο RS e-tron GT έχει αυξηθεί στους 857 ίππους, ενώ η νέα ναυαρχίδα RS e-tron GT Performance αποδίδει 925 ίππους, κάτι που την καθιστά το πιο ισχυρό Audi όλων των εποχών.

Audi RS e-tron

Σε καμία έκδοση δεν θα σας λείψουν τα γκάζια. Το βασικό S πιάνει τα 100 km/h σε μόλις 3,4, μόλις 0,1” πιο αργά από το παλιό RS. Εν τω μεταξύ, το νέο RS e-tron GT χρειάζεται 2,8, ενώ το RS e-tron GT Performance 2,5. Το S e-tron GT θα συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι τα 245 km/h, ενώ τα RS μέχρι τα 250 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube