Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα από Toyota και Lexus μέχρι το 2021

Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα από Toyota και Lexus μέχρι το 2021

Στόχος η περαιτέρω μείωση του μέσου όρου εκπομπών CO2.

Η Toyota και η Lexus θα παρουσιάσουν συνολικά τρία εντελώς νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά μέχρι το 2021, όπως αποκαλύπτει πηγή του Autoexpress. Το δημοσίευμα δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το είδος των ηλεκτρικών μοντέλων, όμως είναι αρκετά πιθανό δύο από αυτά να αποτελούν εκδόσεις παραγωγής των πρωτοτύπων Toyota LQ και Lexus EV που θα κάνουν πρεμιέρα σε λίγες μέρες στην έκθεση του Τόκιο.

Toyota LQ

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην Ευρώπη, ο μέσος όρος εκπομπών CO2 ολόκληρης της γκάμας αυτοκινήτων κάθε εταιρείας, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 95 g/km.

Χάρη σε μοντέλα όπως το Prius και το υβριδικό Yaris, η Toyota είχε μέσο όρο τα 99,9 g/km εκπομπών COτο 2018, μια επίδοση που την τοποθετεί στην τρίτη θέση της κατάταξης για λιγότερο ρυπογόνα οχήματα πίσω από τις Tesla και smart.

Η προσθήκη περισσότερων ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων στη γκάμα της θα βοηθούσε στην περαιτέρω μείωση του μέσου όρου εκπομπών και των δύο κατασκευαστών, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο τελικός τους στόχος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube