Suzuki Across: Νέο υβριδικό SUV με βάση το Toyota RAV4

Suzuki Across: Νέο υβριδικό SUV με βάση το Toyota RAV4

Το RAV4 PHEV φορά ανασχεδιασμένη μάσκα και μετονομάζεται σε Suzuki Across.

Η Suzuki παρουσίασε το νέο της D-SUV με το όνομα Across, το οποίο αποτελεί rebadging του Toyota RAV4, ως το πρώτο δείγμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Αισθητικά, το Suzuki Across δεν κρύβει τη συγγένειά του με το Toyota RAV4 καθώς τα δύο μοντέλα μοιράζονται τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος. Εκτός από τα σήματα της Suzuki, η διαφοροποίηση για το Across αφορά την ανασχεδιασμένη μάσκα. Εκεί βρίσκουμε νέο προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος και μια λεπτή γρίλια της Suzuki που πλαισιώνεται από νέα, λεπτότερα φώτα LED. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι γνώριμη, ενώ ακόμα και οι τροχοί 19" έχουν το ίδιο σχέδιο.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο εσωτερικό με οθόνη αφής 9" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, πενταθέσια καμπίνα, πληθώρα από πρακτικές θήκες και χώρο αποσκευών 490 λίτρων.

Suzuki Across

Κάτω από το αμάξωμα βρίσκουμε τα μηχανικά μέρη του Toyota RAV4 PHEV με σύστημα κίνησης plug-in hybrid και τετρακίνηση E-Four (AWD-i). Ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων (185 PS) συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (134 kW εμπρός και 40 kW πίσω) και αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Η Suzuki δεν ανακοινώνει τη συνδυαστική απόδοση όμως στο συγγενικό μοντέλο της Toyota φτάνει τους 306 PS (225 kw) και τα 270 Nm.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 18,1kWh που βρίσκεται στο πάτωμα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 75 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Παράλληλα, σε υβριδική λειτουργία οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 22 g/km (WLTP).

Suzuki Across

Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης έχουμε τα Pre-Collision System (PCS), Lane Tracing Assist (LTA), Road Sign Assist (RSA), Blind Spot Monitor (BSM), Rear Crossing Traffic Alert (RCTA) και Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) που χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ. which use a millimeter-wave radar and monocular camera.

Οι πωλήσεις του Suzuki Across θα ξεκινήσουν στην αγορά της Ευρώπης μέσα στο φθινόπωρο του 2020. H Suzuki δεν ανακοίνωσε την τιμή του όμως πιστεύουμε πως θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα με του συγγενικού Toyota RAV4 PHEV.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube