Škoda Kodiaq GT, οι πρώτες επίσημες εικόνες

Škoda Kodiaq GT, οι πρώτες επίσημες εικόνες

Η τσέχικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα του επερχόμενου, μεγάλου SUV κουπέ της.

Το Kodiaq GT προορίζεται να γίνει η ναυαρχίδα της φίρμας στην Κίνα, όπου και θα παράγεται.

Θα βρίσκεται στις κινέζικες εκθέσεις πριν το τέλος της χρονιάς, κατασκευασμένο από την κοινοπραξία της Škoda με την κινεζική SAIC.

To SUV κουπέ είναι βασισμένο στο υπάρχον 5θυρο Kodiaq, το οποίο ήδη κατασκευάζεται στην Κίνα για την τοπική αγορά. Το GT έχει καινούργιο αμάξωμα από τις μπροστινές πόρτες και πίσω, με χυτή γραμμή οροφής, διαφορετικά παράθυρα και μια νέα, γωνιώδη πίσω πόρτα. Έχει επίσης καινούργιους προφυλακτήρες και πίσω φώτα, καθώς κι ένα μικρό πίσω σπόιλερ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για διάθεση του νέου, 5θέσιου SUV κουπέ στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα εργοστάσια της Škoda δουλεύουν υπερωρίες και απλά η εταιρεία δεν έχει πού να το κατασκευάσει. Δεν θέλει να το εισάγει από την Κίνα και προτιμά να επικεντρωθεί στο να το καθιερώσει στην εκεί αγορά.

Ως πρότυπο, η Škoda έχει την επιτυχία των BMW X4 και X6, καθώς και των Mercedes-Benz GLC Coupe και GLE Coupe. Φυσικά θα το διαθέτει από σαφώς χαμηλότερη τιμή και θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει ένα προσιτό SUV κουπέ, μετά τη Renault που παρουσίασε το Arkana για τη ρωσική αγορά.

Πληροφορίες από κινεζικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το Kodiaq GT έχει μήκος 4,634 m, πλάτος 1,883 m και ύψος 1,649 m. Είναι δηλαδή 63 mm πιο κοντό από το κανονικό Kodiaq, 1 mm φαρδύτερο και 27 mm χαμηλότερο. Οι τιμές στην Κίνα αναμένεται να ξεκινούν από τα CNY220.000 (€27.500).

Θα προσφέρονται δύο κινητήρες 2.0 τούρμπο βενζίνης με 190 και 220 ίππους, που θα κινούν τους εμπρός ή και τους 4 τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

[Πηγή: Škoda]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube