SEAT Leon Cupra: Χάνει 10 PS λόγω WLTP

SEAT Leon Cupra: Χάνει 10 PS λόγω WLTP

Το WLTP, το 2018, θα προκαλέσει κάμποσες εκπλήξεις, τόσο στα στοιχεία πωλήσεων όσο και στην… ισχύ των μοτέρ.

Μερικοί κατασκευαστές είναι καλύτερα θωρακισμένοι από άλλους απέναντι τον νέο κύκλο πιστοποίησης WLTP. Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση μετάβασης και το SEAT Leon Cupra πρέπει να επανεξετάσει την ισχύ του λόγω των νέων προτύπων. Αποχαιρετισμός λοιπόν στο Cupra 300, και «καλώς ήλθες 290».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Leon Cupra 300

Η εισαγωγή του νέου κύκλου πιστοποίησης WLTP αποτελεί πραγματικό πονοκέφαλο για τους κατασκευαστές. Μεταξύ των χρόνων αναμονής σε κάθε χώρα, ενημερώσεις στην παραγωγή, επαναπρογραμματισμό κινητήρων για τη μετάβαση στο νέο πρότυπο, είναι σαφές ότι το 2018 θα μας προκαλέσει κάμποσες εκπλήξεις, τόσο όσον αφορά τα στοιχεία πωλήσεων όσο και την… ισχύ των μοτέρ.

seat leon cupra 300

Κατά την περυσινή ανανέωση του Leon, η SEAT είχε ανεβάσει τη ισχύ του 4κύλινδρου δίλιτρου Cupra από 290 σε 300 άλογα. Αλλά ύστερα από δοκιμές στον κύκλο WLTP, η ισπανική εταιρεία αναγκάστηκε να υποχωρήσει σε ορισμένες εκδόσεις, κατεβαίνοντας στα 290. Και καθώς το Leon Cupra βαφτίζεται από την ισχύ του, δεν θα είναι πλέον Cupra 300, αλλά Cupra 290.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο πρότυπο μέτρησης WLTP: Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε [video]

Η αλλαγή επηρεάζει επί του παρόντος μόνο το 5θυρο προσθιοκίνητο Cupra, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κι άλλα μοντέλα του γερμανικού γκρουπ που χρησιμοποιούν αυτόν τον κινητήρα (Volkswagen Golf GTI, Audi S3) θα έχουν επίσης μικρές αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους ερχόμενους μήνες. Φυσικά, δεν θα είναι πολύ σημαντικές αλλαγές που θα επηρεάζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά τους, αλλά όπως στην περίπτωση του Leon, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές του ονόματός τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube