Πρεμιέρα τον Νοέμβριο για το νέο SUV της Toyota

Πρεμιέρα τον Νοέμβριο για το νέο SUV της Toyota

Η γκάμα των SUV της Toyota αναμένεται να διευρυνθεί το προσεχές διάστημα, καθώς τον Νοέμβριο θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του νέου, κόμπακτ SUV της, με έντονες επιρροές από το Land Cruiser.

Baby Toyota Land Cruiser

Όπως έγραψε το Autocar Ινδίας, το ολοκαίνουργιο SUV της Toyota θα παρουσιαστεί στην αγορά της Ταϊλάνδης τον Νοέμβριο. Και κατόπιν, θα συνεχίσει την εμπορική πορεία του στις υπόλοιπες αγορές, πιθανότατα και στην Ευρώπη. Με διαφορετικές προδιαγραφές, εναρμονισμένες στο πρότυπο της Γηραιάς Ηπείρου.

Στην ουσία, η νέα σπουδή του ιαπωνικού κολοσσού πρόκειται να αντικαταστήσει το FJ Cruiser, ένα μοντέλο που ουσιαστικά δεν είδαμε ποτέ στην Ευρώπη. Αν κρίνουμε από το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρεία πριν από μερικά χρόνια, έχουμε να κάνουμε με ένα SUV που δεν ξεπερνά τα 4,5 m σε μήκος.

Το νέο SUV της Toyota θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία από την Ταϊλάνδη και κατόπιν, θα τη συνεχίσει στις υπόλοιπες αγορές, πιθανότατα και στην Ευρώπη

Toyota SUV

Συνδυάζοντας τις κόμπακτ διαστάσεις με τετραγωνισμένη, off-road σχεδίαση, θυμίζοντας την τελευταία γενιά του εμβληματικού Toyota Land Cruiser. Θα βασιστεί στην πλατφόρμα TNGA, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στην Toyota να προσθέσει στη νέα της πρόταση υβριδικές ή και εξηλεκτρισμένες επιλογές.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως όσον αφορά την αγορά της Ταϊλάνδης, οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την επιλογή ενός κινητήρα 2,4 ή 2,8 lt. Κινητήρες που για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του σήμερα θεωρούνται απαγορευτικοί. Όπως προείπαμε όμως, σε περίπτωση που η Toyota αποφασίσει να εισάγει το μοντέλο στην Ευρώπη, θα προχωρήσει σε μια σειρά από τροποποιήσεις. Που εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνουν και τη χωρητικότητα του κινητήρα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube