Porsche 911: Facelift για την GT3 και… 700 PS για την GT2 RS

Porsche 911: Facelift για την GT3 και… 700 PS για την GT2 RS

Αυτή την εποχή εξελίσσονται οι δύο πιο συναρπαστικές εκδόσεις του πλέον εμβληματικού μοντέλου της Porsche.

Στο Nurburgring εντοπίστηκε να κάνεις δοκιμές εξέλιξης η ελαφρώς τροποποιημένη 911 GT3. Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που διαρρέουν για την 911 GT2 RS που εντοπίστηκε σε χειμερινές δοκιμές κάνουν λόγο για εξωφρενική τιμή ιπποδύναμης. Κάθε μέρα που περνά η 911 ωριμάζει και γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική.

Ξεκινώντας από την GT3, αυτή ακολουθεί την ανανέωση των απλών εκδόσεων της 911. Με νέο ελαφρώς τροποποιημένο εμπρός προφυλακτήρα, LED φώτα ημέρας και νέα πίσω φώτα. Το αυτοκίνητο παραγωγής λέγεται ότι θα έχει και διαφορετικά εμπρός φώτα και νέες χειρολαβές στις πόρτες.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό θα περιλαμβάνουν νέο σύστημα Infotainment με οθόνη επτά ιντσών, τεχνολογία αναγνώρισης νευμάτων, συμβατό με Apple CarPlay και βελτιωμένο navigation. Ένα νέο τιμόνι σχεδιάζεται, με έναν περιστροφικό διακόπτη στο ένα μπράτσο του, από τον οποίο ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ των διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης. Μικρή αναβάθμιση αναμένεται και στον σημερινό κινητήρα boxer των 3,8 λίτρων, αλλά η Porsche δεν ανοίγει τα χαρτιά της για το πόσο θα αυξηθεί η σημερινή ιπποδύναμη των 480 ίππων.

Μιλώντας για ιπποδύναμη, η κουβέντα πηγαίνει αναγκαστικά στην GT2 RS. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές σε χειμερινές συνθήκες. Οι φήμες κάνουν λόγο για ιπποδύναμη 700 ίππων από τον επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα. Το νούμερο σοκάρει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η σημερινή 911 Turbo S με τους 580 ίππους κάνει 0-100 σε 2,8”. Τι να περιμένουμε δηλαδή από τη νέα GT2 RS. Το σίγουρο είναι πως η επιτάχυνση από στάση τέρμα γκάζι με στόχο την επίτευξη των βέλτιστων επιδόσεων θα αποτελεί πρόκληση για τον οδηγό, καθώς η GT2  θα εξακολουθήσει να είναι… πισωκίνητη. Μένει να δούμε αν θα υπάρχει η δυνατότητα και για χειροκίνητο κιβώτιο, ή αν το ημιαυτόματο PDK θα είναι μονόδρομος. 


[Πηγή Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube