Πιο κοντά στην παραγωγή το Volvo S90 Coupé

Πιο κοντά στην παραγωγή το Volvo S90 Coupé

Το πανέμορφο κουπέ που είχε παρουσιάσει πριν τρία χρόνια η Volvo είναι πιο κοντά στην παραγωγή, πιθανότατα με το όνομα C90.

Το Volvo Concept Coupé είχε παρουσιαστεί πριν τρία χρόνια στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τότε είχε θεωρηθεί απλώς ο πρόγονος του σημερινού S90.  

Από την στιγμή που παρουσιάστηκε το Volvo Concept Coupé πυροδότησε τις φήμες ότι πιθανόν να φέρει στην παραγωγή ένα κομψό πολυτελές κουπέ, έναν διάδοχο του Volvo P1800. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, Thomas Ingenlath, είχε δηλώσει τότε ότι ένα κουπέ Volvo βασισμένο στην σειρά 90 θα βγει στην παραγωγή αλλά δεν μπορούσε να προσδιορίσει χρονικά το πότε.



Από την αρχή η πλατφόρμα SPA της σειράς 90 είχε σχεδιαστεί ώστε να πατήσουν σε αυτήν τρία μοντέλα. Και με δεδομένο ότι τα CrossCountry δεν μετρούν ξεχωριστά, αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο δύο: Το S90 και το XC90. Άρα είναι λογικό να περιμένουμε το κουπέ, με όνομα πιθανότατα C90, σύμφωνα με την προσφιλή πρακτική της Volvo. Το αυτοκίνητο θα ανήκει σε σαφώς ανώτερη κλάση από το κουπέ/καμπριολέ C70, η παραγωγή του οποίου έχει διακοπεί εδώ και χρόνια.

[Πηγή Autoevolution]



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube