Opel: Επιστροφή του Monza ως ηλεκτρικού κουπέ;

Opel: Επιστροφή του Monza ως ηλεκτρικού κουπέ;

Οι φήμες λένε ότι το προσεχές μεγαλύτερο (και ακριβότερο) Opel θα έρθει με την αναβίωση του ονόματος «Monza» ως μεγάλου ηλεκτρικού κουπέ.

Opel Monza

Το κουπέ Monza παρέμεινε για δέκα χρόνια στον κατάλογο της Opel, πριν σβήσει από το αυτοκινητικό προσκήνιο. Αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνει εκ νέου την εμφάνισή του, σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο Auto Motor und Sport. Το AMS λοιπόν αναφέρει ότι η Opel ετοιμάζει ένα μεγάλο κουπέ πάνω στη μελλοντική αρχιτεκτονική του Groupe PSA για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την eVMP.

Αυτή η ολοκαίνουργια πλατφόρμα θα υποστηρίξει την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων της κόμπακτ και της μεσαίας-μεγάλης κατηγορίας, όπου η Peugeot είναι απούσα. Η eVMP, για την οποία έχουμε κάνει εκτενή αναφορά που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, δεν θα ξεκινήσει την καριέρα της στην αγορά πριν από το 2023 (αρχικά πάνω σε ένα SUV, πιθανότατα στο νέο 3008), αλλά οι Γερμανοί συνάδελφοί μας είναι αρκούντως σαφείς και κατηγορηματικοί: Η Opel θα χρησιμοποιήσει επίσης την πλατφόρμα eVMP για το νέο Monza το 2024.

Εάν οι ισχυρισμοί τους επαληθευτούν, αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα σχέδια ειδικά εξελιγμένα για τους Blitz μπαίνουν σε εφαρμογή, ειδικά σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό. Έτσι, η φίρμα του Rüsselsheim ξεκινά με ένα μοντέλο 4,9 m και μπαταρίες ενεργειακής πυκνότητας μέχρι 100 kWh.

Αυτό εν πολλοίς θα επιβεβαίωνε τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Opel που είπε ότι θα ήθελε να φέρει «φαν» και την οδηγική απόλαυση με την κινητικότητα του μέλλοντος. Αλλά και μιας συνέχεια για την Opel που με το Monza Concept το 2013 (φωτογραφία κάτω) είχε προαναγγείλει τον δρόμο της νέας σχεδιαστικής γλώσσας του Rüsselsheim.

Opel Monza Concept 2013

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube