Νέο Mitsubishi Outlander PHEV: Με εξελιγμένη τετρακίνηση και επτά προφίλ οδήγησης

Νέο Mitsubishi Outlander PHEV: Με εξελιγμένη τετρακίνηση και επτά προφίλ οδήγησης

Το νέο Mitsubishi Outlander PHEV έρχεται με επτά διαφορετικά προφίλ οδήγησης και εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Super-All Wheel Control.

Η Mitsubishi επιστρέφει με νέες πληροφορίες για το ανανεωμένο Outlander PHEV. O κατασκευαστής επιβεβαίωσε πως το νέο PHEV crossover θα εφοδιάζεται με μια εξελιγμένη έκδοση του συστήματος τετρακίνησης Super-All Wheel Control, με το νέο σύστημα να υπόσχεται ασφαλή και άνετη οδήγηση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και επιφάνειες.

Το νέο σύστημα τετρακίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, αυτό το setup επωφελείται από την άμεση απόκριση των ηλεκτρικών μοτέρ επιτρέποντας παράλληλα την βέλτιστη κατανομή ισχύος ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης.

Outlander

Η Mitsubishi σημειώνει ακόμα ότι το ανανεωμένο σύστημα τετρακίνησης θα βελτιώσει την ευελιξία, την οδηγική συμπεριφορά και το φρενάρισμα. Για το τελευταίο ευθύνεται ένα ειδικό σύστημα ελέγχου φρένων για τους πίσω τροχούς που έχει προστεθεί και αποσκοπεί στην μείωση του φορτίου των εμπρός τροχών. Παράλληλα το σύστημα υπόσχεται αποτελεσματικότερη μεταφορά της ισχύος του αυτοκινήτου στον δρόμο, βελτιώνοντας συγκριτικά με το τωρινό μοντέλο και τη συμπεριφορά του το δρόμο. 

Τέλος, ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε πως μαζί με τα παραδοσιακά οδηγικά προφίλ Normal, Gravel και Snow θα προστεθεί Power mode που θα εστιάζει στην επιτάχυνση και Εco mode που θα έχει ως στόχο την χαμηλότερη κατανάλωση. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Mitsubishi, το νέο μοντέλο θα διαθέτει στο σύνολό του επτά διαφορετικά προφίλ οδήγησης. Τα πέντε που προαναφέραμε και δυο ακόμα που προς το παρόν κρατούνται μυστικά.

Η Mitsubishi δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες για το νέο Outlander PHEV αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το ανανεωμένο crossover θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία πριν τα τέλη Μαρτίου του 2022 και στην Αμερική το δεύτερο μισό του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube