Το νέο ηλεκτρικό σούπερκαρ Elextra θα κάνει το 0-100 σε κάτω από 2,3”

Το νέο ηλεκτρικό σούπερκαρ Elextra θα κάνει το 0-100 σε κάτω από 2,3”

Τετράπορτο, τετραθέσιο και τετρακίνητο, έχει στο στόχαστρό του το Tesla Model S.

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι start-up εταιρείες που θέλουν να γίνουν Tesla στη θέση της Tesla.

Στην περίπτωσή μας, η δανέζικη EleΧtra (αλυσίδα εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτονικών ειδών) θα παρουσιάσει στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα 4θυρο, 4θέσιο και τετρακίνητο ηλεκτρικό σούπερκαρ, που θα κάνει το 0-100 km/h «σε κάτω από 2,3 δευτερόλεπτα», όπως λένε οι δημιουργοί του.

Το Tesla Model S P100D έχει κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε 2,28”, πιστοποιημένα στη δοκιμή του έγκυρου αμερικάνικου περιοδικού Motor Trend. Φαίνεται λοιπόν καθαρά πού στοχεύει το Elextra. Η ηλεκτρική τετρακίνηση του δίνει κι ένα πλεονέκτημα απέναντι στα συμβατικά σούπερκαρ, αφού το Audi R8 Plus κάνει το 0-100 σε 3,2” και η σπάνια και ακραία McLaren P1 σε 2,5”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla (ξανα)σπάει το ρεκόρ στο 0-100

Δημιουργοί του Elextra είναι ο Δανός επιχειρηματίας (και ιδρυτής της δανέζικη αλυσίδας) Poul Sohl, και ο Ελβετός σχεδιαστής Robert Palm.

«Η ιδέα πίσω από το Elextra είναι να συνδυάζει τις καθαρές γραμμές, που θυμίζουν τα πιο συναρπαστικά ιταλικά σούπερκαρ, με την απόλυτα προχωρημένη σχεδίαση, χάρη στη χαμηλή, αεροδυναμική και πανέμορφη γραμμή του, που συνταιριάζεται με την πιο προηγμένη σήμερα τεχνολογία», εξηγεί ο Palm σε σημερινή του ανακοίνωση.

Οι μόνες εικόνες του αυτοκινήτου που έχουμε είναι αυτές οι teaser, που δεν δείχνουν και πολλά. Ξέρουμε επίσης ότι έχει μεν σχεδιαστεί στην Ελβετία, αλλά θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, κοντά στη Στουτγάρδη. Μη βάλετε με το νου σας κάποια εν σειρά παραγωγή, αφού θα κατασκευαστούν μόνο 100 κομμάτια – οπότε το Elextra θα διατηρήσει την αποκλειστικότητά του.

Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες θα δοθούν στη δημοσιότητα τους επόμενους μήνες, λέει η εταιρεία, προσκαλώντας ταυτόχρονα τους τυχόν ενδιαφερόμενους επενδυτές να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Αυτό μας θυμίζει λίγο τη Faraday Future, που ξεκίνησε με πολλές φανφάρες αλλά τα έχει βρει δύσκολα τελευταία, καθώς λέγεται μεταξύ άλλων ότι δεν έχει και τα χρήματα για να φτιάξει το εργοστάσιο που σχεδίαζε στις ΗΠΑ.

[Πηγή: Elextra cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube