Νέο Caterham Seven 420 CUP

Νέο Caterham Seven 420 CUP

Η Caterham παρουσίασε το νέο Seven 420 CUP, ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό για τον δρόμο.

Την στιγμή που η Lotus έχει αποφασίσει να στραφεί στον ηλεκτρισμό και έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο της SUV, την Eletre, η Caterham εξακολουθεί να μένει πιστή στην παράδοση, παρουσιάζοντας το Seven 420 CUP.

H νέα έκδοση του θρυλικού Seven προορίζεται για οδήγηση σε δρόμο και πίστα υιοθετώντας πολλά χαρακτηριστικά από το αγωνιστικό μοντέλο. Ο Βρετανός κατασκευαστής περιγράφει το 420 CUP ως «το καλύτερο Seven για οδήγηση σε πίστα που έχει κατασκευάσει ποτέ», γεφυρώνοντας τo 420R και το αγωνιστικό Seven.

Εξωτερικά, το 420 CUP ξεχωρίζει από τις ανασχεδιασμένες διπλές εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος και τα νέα φώτα LED. Στην θέση του παρμπρίζ βρίσκεται πλέον ένα κομμάτι από ανθρακόνημα, ενώ οι αγοραστές μπορούν να εξοπλίσουν το αυτοκίνητο τους με αγωνιστικό roll cage και αγωνιστικούς πλαϊνούς καθρέπτες. Το εξωτερικό του μοντέλου κοσμεί το έμβλημα 420 CUP. Παράλληλα, το ίδιο δεσπόζει και στο εσωτερικό στα καθίσματα Alcantara, στο τούνελ της μετάδοσης και στο καντράν.

Caterham Seven 420 CUP

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 2.0 lt Duratec της Ford απόδοσης 210 PS και 203 Nm ροπής, που συναντάμε στο συμβατικό Seven 420. Ωστόσο, στην περίπτωση του 420 CUP η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου της SADEV. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4" και η τελική του ανέρχεται στα 219 km/h.

Ο κατασκευαστής όμως δεν περιορίστηκε στο σειριακό κιβώτιο για το 420 CUP και τοποθέτησε ρυθμιζόμενες αναρτήσεις δέκα σταδίων, ειδικά εξελιγμένες από την Caterham και την Bilstein. Επιπλέον, η νέα έκδοση του Seven εξοπλίζεται με ελαστικά Αvon ZZR ή ZZS, ενώ εκείνοι που σκοπεύουν να οδηγήσουν το 420 CUP μόνο στην πίστα μπορούν να αναβαθμίσουν σε ΖΖR Extreme.

Caterham Seven 420 CUP

Δυστυχώς, λόγω των αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων το Caterhan Seven 420 CUP δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές των ΗΠΑ και της Βρετανίας. 

Το Caterham Seven 420 CUP θα κάνει ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούνιο και η παραγωγή του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube