MG S5, ηλεκτρικό κόμπακτ SUV για την Ευρώπη

MG S5, ηλεκτρικό κόμπακτ SUV για την Ευρώπη

Το νέο MG EHS δεν είναι το μόνο SUV που θα εισέλθει στην γκάμα της κινεζικής φίρμας τους επόμενους μήνες. Εκτός από το επερχόμενο ZS, περιμένουμε επίσης ένα νέο 100% ηλεκτρικό, το MG S5.

MG S5

Η επιτυχία του MG4 έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Επομένως, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη που οι Κινέζοι θα ήθελα να κλιμακώσουν αυτά τα καλά αποτελέσματα επιτιθέμενοι στην αναπτυσσόμενη αγορά των SUV.

Αλλά αν και το νέο MG EHS συνεχίζει να περιλαμβάνει στην γκάμα του μια προσφορά plug-in hybrid, σε λίγο καιρό θα έχουμε και το 100% ηλεκτρικό έκδοχό του. Το MG S5 μόλις παρουσιάστηκε από το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας.

Το MG S5 είναι το δεύτερο crossover της κινεζικής φίρμας που υιοθετεί αυτό το είδος ονόματος. Με πρώτο το MG S9 που παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Φεβρουάριο

MG S5

Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το MG4, αυτό το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4,48 m, πλάτος 185, ύψος 1,62 m και μεταξόνιο 2,73 m. Και ο σχεδιασμός του είναι λιγότερο ριζοσπαστικός. 

Το κάτω μέρος του προφυλακτήρα του MG S5 μοιάζει με αυτόν του ρόουντστερ Cyberster, ενώ οι μόνες ευδιάκριτες φωτιστικές μονάδες είναι τα φώτα ημέρας. Τα κύρια φωτιστικά στοιχεία είναι κρυμμένα στο κάτω μέρος της μουσούδας του αυτοκινήτου, ένα προσωπείο σε σχήμα «Χ».

MG S5

Το τεχνικό μέρος εξακολουθεί να μην δημοσιοποιείται λεπτομερώς. Εκείνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το ηλεκτρομοτέρ θα αποδίδει 170 άλογα. Και το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι 1.615, 1.685 ή 1.740 kg. Κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε τρία μεγέθη μπαταριών. 

Αν δε συνυπολογίσουμε την κοινή πλατφόρμα με το MG4, θα μπορούσαμε να μιλάμε με σχετική ασφάλεια για συστοιχίες συσσωρευτών με ενεργειακή χωρητικότητα 51, 64 και 77 kWh. Όπως στην γκάμα του MG4.

MG S5

H τιμή του νέου MG S5 αναμένεται να είναι ελαφρώς ψηλότερη από αυτή της μπερλίνας MG4, αλλά σε αυτή την πρώιμη καριέρα του θα μπορούσε να επηρεαστεί σοβαρά από τους εισαγωγικούς φόρους που επέβαλε η EE.

Το MG S5 είναι το δεύτερο SUV ή crossover, αν θέλετε, της κινεζικής φίρμας που υιοθετεί αυτό το είδος ονόματος. Με πρώτο το MG S9 που παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μελλοντικό Marvel R θα μπορούσε να ονομάζεται S7.

MG S5

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube