Με 333 ίππους, αυτό είναι το πιο ισχυρό VW Golf R όλων των εποχών

Με 333 ίππους, αυτό είναι το πιο ισχυρό VW Golf R όλων των εποχών

Το νέο VW Golf R υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις και πιο ψαγμένο στήσιμο.

Από τη στιγμή που η Volkswagen παρουσίασε το facelift Mk8.5 Golf, περιμέναμε το πιο καυτό Golf R κι επιτέλους, είναι εδώ! Θα πρόσφερεται μάλιστα τόσο σε χάτσμπακ, όσο και σε βάγκον έκδοση, με πανομοιότυπα μηχανικά μέρη.

Το καμάρι του VW Golf R είναι βέβαια ο υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας των 2,0 lt, που αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm. Ισοφαρίζει δηλαδή το Golf R 333 των €76.410. Έτσι, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,6” -4,8” για το βάγκον Variant. Διαθέτει τετρακίνηση κι επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με torque vectoring. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αν επιλέξετε το προαιρετικό Performance Package, αυξάνεται στα 270 km/h.

Με κορυφαία ισχύ και βελτιστοποιημένη οδική συμπεριφορά στο Nürburgring, το Golf R μάς κλείνει το μάτι

Golf R

Το Golf R διαθέτει νέους προβολείς LED Plus που πλαισιώνουν το φωτιζόμενο σήμα, το οποίο ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Ο ανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένης της ψύξης των φρένων, τα οποία η VW φινίρει σε γυαλιστερό μαύρο.

Στο πίσω μέρος, τα LED φώτα είναι στάνταρ. Υπάρχει επίσης μαύρος διαχύτης και τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Golf R

Αν είστε ολιγαρκείς, το Golf R σας θα φοράει ζάντες Jerez 18 ιντσών. Αν όμως επιλέξετε το Performance Package, τότε θα απολαύσετε ζάντες 19 ιντσών Estoril, μια μεγάλη αεροτομή οροφής, ένα μετρητή επιταχύνσεων, ένα χρονόμετρο για το γυρολόγιό σας στην πίστα και δύο νέα προγράμματα οδήγησης — Special και Drift.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW Golf GTI Clubsport, γεννημένο στο Nürburgring, τελική 267 km/h

Η VW εξέλιξε το πρόγραμμα Special στο Nürburgring, οπότε καλό θα είναι να επισκεφτείτε τη διάσημη πίστα για να δείτε αν έκανε καλή δουλειά. Ιδανικά, επιλέξτε τις ζάντες 19 ιντσών Warmenau, που ζυγίζουν μόλις 8 kg, περίπου 20% λιγότερο από τις υπόλοιπες επιλογές. Ενώ με το ανοιχτό τους σχέδιο, βελτιώνουν την ψύξη των φρένων.

Golf R

Μιλώντας για έξτρα εξοπλισμό, το Golf R μπορεί να φορέσει εξάτμιση τιτανίου Akrapovič, βελτιωμένα IQ.LIGHT LED matrix φώτα μπροστά και νέα 3D LED φώτα πίσω. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ειδική τελετή παράδοσης για τα VW Golf R 333 [video]

Αν σας αρέσει η κατάμαυρη προσέγγιση, υπάρχει το Golf R Black Edition, το οποίο φέρει στάνταρ το Performance Package, τις 19άρες Estoril, τα IQ.Light LED matrix φώτα και μαυρισμένες εξατμίσεις.

Golf R

Στο εσωτερικό, συναντάμε infotainment 12,9 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών με το Digital Cockpit Pro της VW. Αναμένουμε την τιμολόγηση στην ελληνική αγορά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube