Inferno, ένα κακάσχημο σούπερκαρ 1.420 PS

Inferno, ένα κακάσχημο σούπερκαρ 1.420 PS

Ύστερα από τους νεόκοπους Άραβες κατασκευαστές σούπερκαρ και σούπερ-SUV, ήρθε η σειρά των Μεξικανών με το Inferno.

Βέβαια, το μεξικανικό σούπερκαρ θα κατασκευάζεταθ στην Ιταλία, εκτός κι αν η αναγγελία είναι αέρας κοπανιστός. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο δελτίο Τύπου, και η πληροφόρηση προέρχεται από τη λεζάντα στη φωτογραφία που ανέβηκε σε ποστ στο facebook, απ’ όπου μάθαμε ότι η εξέλιξη διήρκεσε επτά (!) χρόνια.

Επικεφαλής σχεδιασμού του Inferno είναι ο αυτοκινητικός στιλίστας Antonio Ferraioli που έχει εργαστεί στο παρελθόν για τις Lamborghini Asterion, Veneno Coupé και Roadster, Aventador SV, και Reventon Roadster.

Το Inferno υιοθετεί ένα σχέδιο αλά GTA με πολύ πολύπλοκο σχεδιασμό, σε σημείο που κάνει τη Veneno να φαίνεται ως MPV. Η δομή του είναι μια μείγμα ψευδαργύρου, αλουμινίου και αργύρου προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεταλλικός «αφρός». Αυτό το «ξεχωριστό υλικό» λέγεται ότι προσφέρει επίπεδο ασφαλείας συγκρίσιμο με ενός θωρακισμένου αυτοκινήτου, αλλά σημαντικά ελαφρύτερου.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το Inferno θα αποδίδει 1.420 PS και 68,3 kgm από ένα διτούρμπινο κινητήρα V8, άγνωστης προς το παρόν χωρητικότητας και προέλευσης. Η τρομακτική ισχύς αναμένεται να του δίνει επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από τρία δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 400 km/h.

Ένα αυτοκίνητο επίδειξης εκτέθηκε πρόσφατα στο Μεξικό, αλλά μέχρι να δούμε ένα πρωτότυπο που να κινείται ας κρατάμε μικρό καλάθι. Διότι ακόμη κι αν με οποιοδήποτε τρόπο φτάσει στην παραγωγή, το «περίεργο» στιλ του θα αποτελέσει μεγάλο μειονέκτημα. Ας θυμηθούμε τι έγινε με το πιο άσχημο σούπερκαρ του κόσμου, το Mitsuoka Orochi.

[Πηγή Inferno Exotic Carautoblog.nl και gtspirit.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube