Η Leapmotor μας δείχνει το επόμενο SUV της για την ευρωπαϊκή αγορά

Η Leapmotor μας δείχνει το επόμενο SUV της για την ευρωπαϊκή αγορά

Το Leapmotor B10 θα είναι το τρίτο μοντέλο της φίρμας που θα εισαχθεί στην Ευρώπη και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Leapmotor B10

Με την υποστήριξη της Stellantis, η Leapmotor επεκτείνεται δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά, με ένα τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο να βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Πρόκειται για το Leapmotor B10, ένα κόμπακτ SUV που θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα T03 και C10. Τα οποία σύντομα θα δούμε από κοντά και στη χώρα μας.

Σε αντίθεση με τα T03 και C10, τα οποία πρώτα λανσαρίστηκαν στην Κίνα, το B10 είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα ριχτεί στην αγορά για να ανταγωνιστεί ηλεκτρικά SUV όπως τα Kia EV3 και Hyundai Kona Electric. Είναι επί της ουσίας το πρώτο «παγκόσμιο» μοντέλο της φίρμας και το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «B» της Leapmotor.

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη οι λεπτομέρειες για το σύστημα μετάδοσης, αναμένεται ότι το B10 θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Υπενθυμίζουμε ότι η Leapmotor προσφέρει τόσο ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) όσο και ηλεκτρικά με εκτεταμένη αυτονομία (EREV) στην Κίνα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η δεύτερη τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στο νέο της SUV.

Leapmotor B10

Τα πρώτα teaser του B10 που έδωσε στη δημοσιότητα η Leapmotor δείχνουν ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο να κινείται σε αμμώδες τοπίο, αποκαλύπτοντας ένα μοντέρνο SUV με λεπτομέρειες όπως κρυφές λαβές στις πόρτες, διπλούς προβολείς και φώτα LED σε όλο το πίσω μέρος. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, το B10 θα είναι μικρότερο από το C10, με μήκος πιθανώς γύρω στα 4,5 m.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ξεκινώντας με το B10, η Leapmotor σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube