H Ford αποκαλύπτει νέο μοντέλο στις 10 Ιουλίου

H Ford αποκαλύπτει νέο μοντέλο στις 10 Ιουλίου

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford, που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιουλίου.

Ford Future EV

H Ford, ετοιμάζεται να διευρύνει την εξηλεκτρισμένη γκάμα της, καθώς μετά το Explorer ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με την παρουσίασή του να έχει δρομολογηθεί για τις 10 Ιουλίου.

Όπως το Explorer, έτσι και το νέο ηλεκτρικό μοντέλο του Μπλε Οβάλ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει σε επένδυση-μαμούθ ύψους σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στη συγκεκριμένη μονάδα.

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι η ονομασία του μοντέλου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού, η Ford φαίνεται αποφασισμένη να αναβιώσει την ονομασία «Capri» στο νέο της μοντέλο, αν και η Ford διατηρεί κλειστά τα χαρτιά της. Αν όμως τα σενάρια επιβεβαιωθούν, θα μιλάμε για την αναβίωση ενός εκ των θρυλικότερων ονομάτων του Μπλε Οβάλ.

To ηλεκτρικό SUV της Ford θα βασίζεται στην πλατφόρμα  ΜΕΒ του VW Group, όπως ακριβώς και το νέο Exlporer

Ford Capri Prototype

Αδιάψευστος μάρτυρας η εμπορική επιτυχία του Capri, το οποίο μέτρησε 1,8 εκατομμύρια πωλήσεις στις τρεις γενιές του, από το 1968 μέχρι το 1986. Ανεξάρτητα πάντως από το όνομα που θα επιλέξει η Ford, το αυτοκίνητο αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του VW Group, όπως ακριβώς και το νέο Exlporer.

Η σχεδίασή του όμως αναμένεται να είναι διαφορετική, σε σύγκριση με τον «εξερευνητή». Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά (ανεπίσημα βέβαια), το ηλεκτρικό μοντέλο της Ford πρόκειται να υιοθετήσει κουπέ σχεδίαση, με την παράσταση στο εμπρός μέρος να κλέβουν τα τέσσερα φωτιστικά σώματα ημέρας, τεχνολογίας LED, ως αναφορά στους τέσσερις προβολείς του Capri από τη δεκαετία του '80.

Στο εσωτερικό, η ευρυχωρία θα έχει τον πρώτο λόγο, σε άμεση συνάρτηση φυσικά με τον hi-tech προσανατολισμό. Η οθόνη 15”, δάνειο από το Explorer, θα έχει τη δυνατότητα να συρθεί προς τα πάνω, αποκαλύπτοντας έναν έξτρα αποθηκευτικό χώρο για ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα.

Ford Capri

Ως προς τα κινητήρια σύνολα τώρα, οι φήμες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάνουν λόγο για εκδόσεις τόσο με ένα όσο και με δύο ηλεκτρομοτέρ. Στην πρώτη περίπτωση δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις τεχνικές προδιαγραφές και τη μπαταρία του αυτοκινήτου, το γεγονός όμως ότι θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Explorer πιθανότατα να οδηγήσει σε αυτονομία κοντά στα 600 km.

H πιο ίσχυρη έκδοση, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh, θα αποδίδει 350 ίππους και θα είναι σε θέση να διανύσει περί τα 480 km με μια μόνο φόρτιση.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το ηλεκτρικό SUV της Ford θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube