Έρχεται νέο υπεραυτοκίνητο από την Ginetta

Έρχεται νέο υπεραυτοκίνητο από την Ginetta

Με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα και απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 PS

Η Ginetta ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζει ένα νέο υπεραυτοκίνητο με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα δικής της κατασκευής, οποίος θα ξεπερνά σε απόδοση τους 600 PS.

Το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019, θα έχει πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, ενώ ο V8 κινητήρας θα συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Στόχος της Ginetta είναι να επιστρέψει στις ρίζες της, παράγοντας οχήματα με χαμηλό βάρος, υψηλή απόδοση και έμφαση στην οδηγική ευχαρίστηση.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, η νέα Ginetta χαρακτηρίζεται από κλασσικές αναλογίες sportscar με κινητήρα εμπρός και κίνηση πίσω, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε και μια μεγάλη αεροτομή.

Ginetta teaser

Ο πρόεδρος της Ginetta, Lawrence Tomlinson (νικητής Le Mans και επιχειρηματίας) ο οποίος αγόρασε την εταιρεία το 2005, δήλωσε: "Έχουμε μια μακρά πορεία 60 ετών όμως συνεχίζω να πιστεύω πως η Ginetta έχει πολλές ακόμα ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Τη δεκαετία του '60, η G10 ήταν φονέας γιγάντων εντός και εκτός της πίστας, νικώντας συχνά τις Jaguar E-Type. Εξήντα χρόνια αργότερα, θα εφαρμόσουμε ξανά τεχνογνωσία από τα αγωνιστικά μας προγράμματα για να κατασκευάσουμε ένα ασυμβίβαστο και εξαιρετικά ικανό υπεραυτοκίνητο δρόμου".

Η βρετανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1958 από τους τέσσερις αδελφούς Walklett και έχει μακρά ιστορία εμπλοκής με τους αγώνες. Μέχρι και σήμερα, η Ginetta δραστηριοποιείται στην παραγωγή χειροποίητων αγωνιστικών μοντέλων που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της έξω από την πόλη Leeds. Ενδεικτικό είναι πως η εταιρεία έχει παράξει περισσότερα μοντέλα προδιαγραφών GT4 από κάθε άλλο κατασκευαστή, ξεπερνώντας σε αριθμό τα 400.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube