Eπίσημο: Έρχεται το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Eπίσημο: Έρχεται το 2028 η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

H Lamborghini ανακοίνωσε ότι το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο το 2028 και θα είναι ένα grand tourer με θέσεις σε διάταξη 2+2.

Lamborghini

Σε δελτίο τύπου που αφορούσε τη Revuelto, η Lamborghini επιβεβαίωσε ότι το 2028 θα λανσάρει στην αγορά και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Θα πωλείται αποκλειστικά με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και θα είναι ένα grand tourer με χώρο για τέσσερις επιβάτες σε διάταξη 2+2.

Ο Ιταλός κατασκευαστής απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο, ωστόσο, στο παρελθόν το αφεντικό της μάρκας Stephan Winkelmann, είχε αναφέρει ότι θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με τα σούπερκαρ της μάρκας αλλά μικρότερη σε σχέση με εκείνη της Urus.

Lamborghini

Eπιπλέον, η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι πιο φιλική στη καθημερινή χρήση αλλά δε θα είναι crοssover ή SUV.

Η ηλεκτρική Lamborghini θα ριχτεί στην αγορά μετά τους αντικαταστάτες των Urus και Huracán οι οποίοι θα είναι plug-in υβριδικοί. Το 2029, σειρά θα έχει ο διάδοχος της Huracán που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός.

Πάντως, η Lamborghini εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τα βιβλία παραγγελιών των Urus και Huracán να είναι ήδη γεμάτα, ενώ και η Revuelto με τη σειρά της είδε την παραγωγή της να γίνεται sold out μέχρι το 2026.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube