Η Dallara Automobili ετοιμάζει σπορ αυτοκίνητο δρόμου [video]

Η Dallara Automobili ετοιμάζει σπορ αυτοκίνητο δρόμου [video]

Το νέο σπορ μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2017 και θα κοντράρει μοντέλα όπως η Alfa Romeo 4C Spider.

Η “Dallara Automobili da Competizione” ιδρύθηκε το 1972 στην Parma της Ιταλίας από τον τωρινό πρόεδρό της Gian Paolo Dallara, αφού μετά από χρόνια προσωπικής εργασίας στις Ferrari, Maserati, Lamborghini και De Tomaso, ήθελε να κυνηγήσει το όνειρό και να συνεχίσει να ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω της κατασκευής σασί, αμαξωμάτων, αεροδυναμικής μελέτης κ.α..

Από τότε, η Dallara Automobili ασχολείται ενεργά με τους αγώνες και συμμετέχει στα εξής πρωταθλήματα: Indycar, Indy Lights, Super Formula, World Series 3.5, Formula E, GP2, GP3, USCC Daytona Prototype και Formulino. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό ασχολείται και με το νέο αγωνιστικό Renault Sport R.S. 01, που θα τρέξει σε δικό του ενιαίο πρωτάθλημα στο World Series.

Η Dallara Automobili όμως θέλει να φτιάξει και το δικό της σπορ αυτοκίνητο δρόμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο, ο Gian Paolo Dallara ανέφερε ότι εξελίσσουν το δικό τους σπορ μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2017 και θα κοντράρει μοντέλα όπως η Lotus Exige και η Alfa Romeo 4C Spider. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου θα είναι το roadster αμάξωμα και το ανθρακονημάτινο σασί, με στόχο να μην ξεπερνά τα 850 kg, όπως έχει συμβεί και στην περίπτωση της Alfa Romeo 4C Spider (φώτο), μοντέλο που συμμετείχε η Dallara στην εξέλιξη του.

Για να πετύχουν όμως το χαμηλό βάρος, οι μηχανικοί της Dallara θα εφοδιάσουν το νέο roadster με υφασμάτινη κουκούλα και τα απολύτως απαραίτητα. Στο εξοπλισμό άνεσης θα ανήκει μόνο ο κλιματισμός.

Ο κινητήρας που θα το εφοδιάζει θα είναι 2λιτρος τούρμπο με απόδοση κοντά στους 300 ίππους, με πιθανή προέλευση την Alfa Romeo / Fiat. Ακόμα, στην προσπάθεια του να είναι πραγματικά σπορ, το τιμόνι δεν θα διαθέτει υποβοήθηση και φυσικά δεν θα υπάρχουν ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Το νέο σπορ αυτοκίνητο δρόμου της Dallara Automobili θα παρουσιαστεί το 2017 και η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί στα περίπου 80.000 ευρώ.

[Πηγή: Car Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube