Tο CUPRA Tavascan γίνεται Volkswagen ID.Unyx στην Κίνα

Tο CUPRA Tavascan γίνεται Volkswagen ID.Unyx στην Κίνα

Η γερμανική φίρμα εφαρμόζει μια νέα στρατηγική για την Κίνα, διαθέτοντας προϊόντα προσαρμοσμένα στην αγορά με τη νέα γκάμα της, Volkswagen ID.Unyx. Το πρώτο της και ομώνυμο της νέας γκάμας μοιάζει πολύ με το CUPRA Tavascan.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής «στην Κίνα, για την Κίνα», η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει το πρώτο μοντέλο στη νέα γκάμα της, Volkswagen ID.Unyx.

Πρόκειται ένα ηλεκτρικό SUV κουπέ που έχει το ίδιο όνομα με τη νέα υπό-φίρμα. Αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στη σινική αγορά των ηλεκτρικών, το Wolfsburg επιθυμεί να επανεφεύρει τον εαυτό του και να προσφέρει μοντέλα «προσαρμοσμένα στις προσδοκίες των καταναλωτών».

To Wolfsburg, εκτός από το Volkswagen ID.Unyx, θα λανσάρει ακόμη 15 ηλεκτρικά, 12 θερμικά και έξι PHEV μέχρι το 2030 στην κινεζική αγορά

Volkswagen ID.Unyx

To Volkswagen ID.Unyx δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ελαφρώς τροποποιημένο CUPRA Tavascan. Ένα εύκολο εγχείρημα όσον αφορά την κατασκευή, καθώς το Tavascan παράγεται ήδη μόνο στην Κίνα. Ως εκ τούτου, το μοντέλο ανανεώθηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της VW, η οποία στην κατηγορία διαθέτει στη Γηραιά Ήπειρο αντιστοίχως το ID.5.

Σύμφωνα με τον γερμανικό όμιλο, η επωνυμία ID.Unyx είναι «τεχνικά και οπτικά προσαρμοσμένη στον τρόπο ζωής των νεαρών πελατών στις κινεζικές μητροπόλεις». Η Volkswagen σχεδιάζει να ανοίξει 40 καταστήματα αφιερωμένα σε αυτή την γκάμα σε 20 κινεζικές πόλεις.

Volkswagen ID.Unyx

Για τον Stefan Mecha, διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen στην Κίνα, «με το ID.Unyx επεκτείνουμε την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων ID, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες των νέων Κινέζων. Θέλουμε να προσελκύσουμε νέους πελάτες και να διατηρήσουμε εκείνους που έχουν ήδη ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen».

Συνολικά, τέσσερα ακόμη μοντέλα ID.Unyx θα αποκαλυφθούν έως το 2026. Αυτή η υπό-φίρμα αντιπροσωπεύει τώρα την καρδιά της στρατηγικής της Volkswagen για την Κίνα, η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει 34 νέα μοντέλα έως το 2030: 16 νέα μοντέλα της οικογένειας ID, 12 νέα θερμικά αυτοκίνητα και έξι νέα plug-in hybrid.

Volkswagen ID.Unyx

Το πρόγραμμα ID.Unyx δημιουργήθηκε στο νέο κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της Volkswagen στο Hefei, στα ανατολικά της χώρας. Το πρώτο μοντέλο της σειράς κατασκευάζεται επίσης στην ίδια τοποθεσία.

Για να προσελκύσει Κινέζους καταναλωτές, η Volkswagen χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Το ID.Unyx είναι εξοπλισμένο με ένα διαδραστικό 3D avatar που τροφοδοτείται από AI του οποίου η εμφάνιση μπορεί να εξατομικευτεί.

Volkswagen ID.Unyx

Η γερμανική φίρμα διευκρινίζει ότι «ο τονισμός του avatar μπορεί να διαμορφωθεί με βάση την ανθρώπινη φωνή και να συνοδεύει τον οδηγό στις συνομιλίες του».

Το ηλεκτρικό SUV ID.Unyx είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 286 PS και μπαταρία 77 kWh. Σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο (CLTC), αυτό το κινέζικο «Tavascan» μπορεί να διανύσει έως και 621 km με μία μόνο φόρτιση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube