Audi: Ετοιμάζει έκδοση RS του e-tron GT με 710 PS!

Audi: Ετοιμάζει έκδοση RS του e-tron GT με 710 PS!

Νέες πληροφορίες για την κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού e-tron GT από την Audi Sport.

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε πως η Audi ετοιμάζει μια έκδοση επιδόσεων με τα διακριτικά RS για το ηλεκτρικό e-tron GT, όμως από τις τελευταίες πληροφορίες μαθαίνουμε πως το μοντέλο θα αποδίδει περίπου 710 PS από τρεις ηλεκτροκινητήρες!

Την έλευση του RS e-tron GT έχει επιβεβαιώσει με δηλώσεις του ο Rolf Michl, υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της Audi, ενώ πολλά έχουν γραφτεί και για τα σχέδια εξηλεκτρισμού της Audi Sport. 

Το σπορ ηλεκτρικό σεντάν της Audi είναι συγγενικό με την Porsche Taycan καθώς βασίζεται στην πλατφόρμα J1 του VW Group. Όπως είναι λογικό, η Audi δεν θα κυκλοφορήσει έκδοση με περισσότερη ισχύ από την Porsche Taycan Turbo S (761 PS και 1050 Nm) ώστε να αποφύγει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Σε αυτό το κλίμα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύστημα κίνησης με τρεις ηλεκτροκινητήρες (έναν μπροστά και δύο στον πίσω άξονα) που θα αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 710 PS, και μπαταρία χωρητικότητας 95 kWh. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επιτάχυνση 0-100 km/h θα απαιτεί λιγότερο από 3" ενώ η αυτονομία θα ξεπερνά τα 400 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια ενός προηγμένου συστήματος torque vectoring που θα επιτρέπει και ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις. Θα έχουμε επίσης πιο σφιχτή ρύθμιση για την ενεργή ανάρτηση και χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος.

Αισθητικά, το Audi RS e-tron GT θα ξεχωρίζει χάρη σε ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο με σπλίτερ και διαχύτη, νέα σχέδια τροχών μεγαλύτερης διαμέτρου, φουσκωμένα φτερά και οροφή από ανθρακονήματα.

Η έκδοση παραγωγής του e-tron GT θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2021 μαζί με το "καυτό" RS. Να θυμίσουμε πως το αντίστοιχο πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2018 στην έκθεση του Los Angeles. Όλες οι εκδόσεις του e-tron GT θα παράγονται στο εργοστάσιο Böllinger Höfe στο Neckarsulm όπου κατασκευάζεται σήμερα το Audi R8. Όσο για την τιμή, το "απλό" e-tron GT θα ξεκινά από £80.000 (€88.240) στη Μ.Βρετανία ενώ το RS e-tron GT θα ξεπερνά τις £120.000 (€132.360).

[Πηγή: Autoexpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube