Alfa Romeo: Η Tonale θα αντικαταστήσει την Giulietta

Alfa Romeo: Η Tonale θα αντικαταστήσει την Giulietta

Η κατάργηση του μικρομεσαίου χάτσμπακ από τη γκάμα της Alfa Romeo συμπίπτει με την πρεμιέρα του C-SUV.

Καθώς η Giulietta διανύει την τελευταία χρονιά της στην αγορά, η Alfa Romeo ετοιμάζει τον έμμεσο αντικαταστάτη της που δεν είναι άλλος από την έκδοσης παραγωγής της Tonale.

Η σημερινή γενιά της Giulietta (Type 940) πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 ενώ δέχθηκε μια σειρά από ανανεώσεις το 2013, το 2016 και το 2019. Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η Alfa Romeo έχει πουλήσει πάνω από 400.000 μονάδες του μικρομεσαίου, με καλύτερη χρονιά του από πλευράς πωλήσεων το 2011 (78.911 αυτοκίνητα) και χειρότερη το 2019 (15.690 αυτοκίνητα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεταχειρισμένο: Alfa Romeo Giulietta, 2010 - σήμερα

Alfa Romeo Giulietta

Είναι γνωστό πως η αναθεωρημένη γκάμα της ιταλικής φίρμας θα περιλαμβάνει την Giulia και 3 ακόμα SUV (Stelvio, Tonale και νέο B-SUV), με την Giulietta να οδεύει προς πλήρη κατάργηση μετά το τέλος του 2020. Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχουν πλάνα για ένα αντικαταστάτη στην κατηγορία C-Segment, όμως τα στελέχη της Alfa Romeo πιστεύουν πως η Tonale θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του απευθυνόμενου κοινού καθώς ανήκει στην κατηγορία C-SUV με παρόμοια στόχευση.

Ο Fabio Migliavacca, υπεύθυνος product marketing της Alfa Romeo, δήλωσε στο Autocar: «Η εμπορική πορεία της Giulietta θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους που διανύουμε. Η τάση είναι να έχεις SUV στη μικρομεσαία κατηγορία (C-Segment), οπότε η Tonale θα είναι ο αντικαταστάτης της Giulietta

Alfa Romeo Tonale

Σχετικά με τον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, ο Migliavacca αναφέρει πως η Tonale θα προσφέρει εξίσου δυναμική οδήγηση με την Giulietta παρόλο που είναι SUV. Η έκδοσης παραγωγής της που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Alfa Romeo κάτω από τη Stelvio, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 ως το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της εταιρείας.

Όσο για τις ομοιότητες της Alfa Romeo Tonale με το Jeep Compass PHEV, o Migliavacca δήλωσε πως παρόλο που τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται εξαρτήματα σε τεχνικό επίπεδο, «Στο κομμάτι των επιδόσεων, θα είναι μια Alfa Romeo. Κάθε μάρκα που ανήκει στο FCA Group διατηρεί την ταυτότητά της ακόμα και με κοινά εξαρτήματα.»

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube