Brabus 92R: Το ηλεκτρικό smart των €46.284

Brabus 92R: Το ηλεκτρικό smart των €46.284

Το Brabus 92R θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 50 μονάδων.

Η Brabus είναι με διαφορά η πιο γνωστή εταιρεία βελτίωσης smart και το ηλεκτρικό EQ fortwo δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Μετά λοιπόν από το Ultimate Ε, η εταιρεία παρουσίασε το 92R που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 50 μονάδων με τιμή ... κόλαση.

Για την ιστορία, το παρόμοιο Brabus Ultimate E Shadow Edition (2019) κόστιζε €64.900 ενώ το ανανεωμένο Brabus Ultimate Ε (2020) κόστιζε €49.449, οπότε το φετινό 92R με €46.284 είναι το φθηνότερο όλων! Εδώ να σημειώσουμε πως η τιμή περιλαμβάνει την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού οχήματος στη Γερμανία που φτάνει τα €9.000, κάτι που δικαιολογεί την "έκπτωση".

Brabus 92R

Πίσω στο όχημα το μοντέλο βασίζεται στο smart EQ fortwo cabrio με διθέσια καμπίνα και υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή. Ο βελτιωμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 92 PS (+10 PS) και 180 Nm (+20 Nm), επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,9" (έναντι 11,9") και τελική ταχύτητα 130 km/h. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με την εργοστασιακή έκδοση όμως δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τον τίτλο "urban supercar" που έδωσε η Brabus στο λιλιπούτειο μοντέλο.

Αισθητικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και σπλίτερ, τις προεκτάσεις στα μαρσπιέ, τις εντυπωσιακές ζάντες 18" με οχτώ διπλές ακτίνες, τον πίσω διαχύτη με κόκκινες λεπτομέρειες και τα εμβλήματα Brabus. Σε αντίθεση με το Brabus Ultimate E το 92R δεν έχει τις  προεκτάσεις των φτερών εμπρός και πίσω, ούτε την κόκκινη υφασμάτινη οροφή.

Brabus

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει air condition, infotainment με navigation, δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, μια αριθμημένη πλακέτα στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και μικρές σπορ πινελιές που δείχνουν πως αυτό δεν είναι ένα τυπικό smart.

Αν μετά από όλα αυτά θα θέλατε να αποκτήσετε ένα Brabus 92R θα πρέπει να βιαστείτε, καθώς δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα είναι διαθέσιμο.

[Πηγή: Brabus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube