Το Opel Mokka ξανασυστήνεται στο κοινό με υβριδικά σύνολα

Το Opel Mokka ξανασυστήνεται στο κοινό με υβριδικά σύνολα

Το Opel Mokka Hybrid υπόσχεται ότι μέχρι και το 50% των αστικών μετακινήσεων θα γίνονται με τον ηλεκτροκινητήρα.

Opel Mokka

Η Stellantis επεκτείνει σταδιακά τη χρήση των υβριδικών κινητήρων της σε όσα περισσότερα μοντέλα μπορεί από διάφορες μάρκες, για να αξιοποιηθεί η νέα τεχνολογία. Το τελευταίο μοντέλο που επωφελείται της οικονομίας κλίμακος είναι το Opel Mokka Hybrid.

Το γερμανικό B-SUV θα είναι πλέον διαθέσιμο με ήπια υβριδική υποβοήθηση, ενώ θα παραμείνουν οι αμιγώς θερμικές κι η πλήρως ηλεκτρική επιλογές. Το Opel Mokka Hybrid εφοδιάζεται με την πιο ισχυρή έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα των 1,2 lt, ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 230 Nm.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο premium στο εσωτερικό B-SUV γίνεται  — επιτέλους — υβριδικό

Opel Mokka

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο 6τάχυτο και παράγει 29 ίππους και 55 Nm. Η ενέργεια προέρχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt που φορτίζεται αυτόματα κατά την επιβράδυνση.

Σύμφωνα με την Opel, το ήπια υβριδικό σύστημα μειώνει την κατανάλωση κατά 20%, με μέση τιμή WLTP τα 4,9 lt στα 100km. Επίσης, οι μέσες εκπομπές CO₂ έχουν μειωθεί στα 110 g/km, από τα 137 g/km στα μη εξηλεκτρισμένα Mokka. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοσχεδιασμένο μοντέλο δεν συνδυάζεται πλέον με κινητήρα ντίζελ.

Opel Mokka

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ήπια υβριδική υλοποίηση, η Opel υπόσχεται ότι μπορεί να οδηγηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως και το 50%  του χρόνου που περνά σε αστικά περιβάλλοντα με χαμηλή ταχύτητα. Ωστόσο, η EV αυτονομία περιορίζεται στο ένα χιλιόμετρο, λόγω του μικρού μεγέθους της μπαταρίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel Mokka: Μοντέρνο, αναβαθμισμένο και ακόμα πιο προσιτό

Tο Opel Mokka Hybrid θα προσφέρει την επιλογή μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης Eco, Normal και Sport. Στην πιο σπιρτόζικη, τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται σε 9,1κι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 207 km/h.

Opel Mokka

Παραμερίζοντας το σήμα στην πίσω πόρτα, το Opel Mokka Hybrid μοιάζει ακριβώς με τα όλα τα υπόλοιπα «αδερφάκια» του. Ωστόσο, έχουν προστεθεί «υβριδικά» γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων και στο infotainment. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C5 Aircross 1.2 Hybrid 136 e-DCS6, 3 σε 1

Αυτά ενημερώνουν τον οδηγό πότε κινείται μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δείχνουν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και τη ροή ενέργειας.

Opel Mokka

Το Opel Mokka Hybrid δεν εμφανίζεται ακόμα στον ελληνικό διαμορφωτή. Στη Γερμανία όμως, κοστίζει από €31.915, μόλις €1.200 πάνω από το αυτόματο θερμικό μοντέλο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube