Το νέο MG ZS θα φορέσει το υβριδικό μοτέρ των 195 PS [video]

Το νέο MG ZS θα φορέσει το υβριδικό μοτέρ των 195 PS [video]

Το νέο MG ZS θα ενσωματώσει το πλήρως υβριδικό σύνολο του MG3 Hybrid+. Που συνδυάζει οικονομία κι επιδόσεις.

Το φρεσκαρισμένο MG ZS πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Αυγούστου. Με τη σημαντικότερη αναβάθμιση να αφορά την τοποθέτηση του αυτοφορτιζόμενου υβριδικού μοτέρ από το 3άρι.

Το κινητήριο σύνολο από το MG3 Hybrid+ θα απογειώσει τις ικανότητες του MG ZS, αφού θα συνδυάσει καταιγιστικές επιδόσεις με οικονομία καυσίμου. Οι 195 ίπποι προέρχονται από έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,5 lt που λειτουργεί σε κύκλο Attkinson, αποδίδοντας 105 ίππους και 128 Nm. Και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 250 Nm, αλλά και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,83 kWh.

Οικονομία και γκάζια με προσιτή τιμή αγοράς; Κι όμως γίνεται, λέει η MG!

MG ZS

Όταν δοκιμάσαμε το 3άρι, εντυπωσιαστήκαμε από τις ρεπρίζ του και τη μέση κατανάλωση των 6,1 lt/100 km. Λογικά κι αναμενόμενα, το MG ZS θα είναι ελάχιστα πιο αργό κι ένα κλικ πιο ενεργοβόρο. 

Αλλά και πάλι θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα επιδόσεων έναντι των υπόλοιπων πλήρως υβριδικών B-SUV, με κάποιο τίμημα στην κατανάλωση βέβαια. Στο διάβα του θα σταθούν το Toyota Yaris Cross και τα υβριδικά Nissan Juke, Renault Captur και Dacia Duster.

MG ZS

Το μόνο B-SUV που συνδυάζει παραπλήσια ισχύ κι αυτόματο κιβώτιο είναι το αυτόματο 1.000άρι Ford Puma ST, με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα όμως και τιμή πέριξ των €40 χιλιάδων. Και προφανώς πολύ υψηλότερη κατανάλωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το MG ZS σπάει τα ταμεία στην Ισπανία, πρώτο τον Δεκέμβριο

Ενώ το σουπερμίνι MG3 είναι αποκλειστικά διαθέσιμο προσώρας ως αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, το MG ZS Hybrid+ θα συνοδεύεται από τούρμπο βενζίνης και πλήρως ηλεκτρική έκδοση, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες ενός μεγαλύτερου φάσματος αγοραστών.

MG ZS

Το απερχόμενο MG ZS παρουσιάστηκε στην Κίνα το 2017, με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση να ακολουθεί το 2018. Ανανεώθηκε το 2019 και κατέφτασε στη χώρα μας το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MG ZS EV 72 kWh, χιλιομετροφάγος;

Η τιμολόγησή του κάτω από τις €19 χιλιάδες το κατέστησε σύντομα επιτυχία και πολλά ZS κυκλοφορούν ήδη στους ελληνικούς δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ MG ZS, το πιο προσιτό B-SUV της ελληνικής αγοράς

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την τιμή της ανανεωμένης υβριδικής έκδοσης. Θυμίζουμε ότι το 3άρι με το ίδιο σύνολο ξεκινά κάτω από τα €20.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube