Νέες Alfa Romeo Super Sport, ζήτω οι συλλεκτικές Quadrifoglio

Νέες Alfa Romeo Super Sport, ζήτω οι συλλεκτικές Quadrifoglio

Η Alfa Romeo τιμά τις επιτυχίες της στα Mille Miglia με τις συλλεκτικές εκδόσεις Quadrifoglio Super Sport.

Η Alfa Romeo έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για τις Giulia και Stelvio Quadrifoglio στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συνεχίζει να τις πουλά κανονικά στον υπόλοιπο πλανήτη. Έτσι, τώρα κυκλοφόρησε τη συλλεκτική έκδοση Super Sport, τόσο για την Giulia, όσο και για τη Stelvio Quadrifoglio.

Η ονομασία «Super Sport» αποσκοπεί στο να τιμήσει την πρώτη νίκη της Alfa Romeo στον θρυλικό αγώνα Mille Miglia το 1928, όταν κι είχε επιτευχθεί με την 6C 1500 Super Sport. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από τότε που παρουσιάστηκε το 4φυλλο τριφύλλι πριν από 101 χρόνια, ο εμβληματικός λογότυπος έχει μαύρο αντί για το σύνηθες λευκό φόντο.

Καθώς οι θερμικές Quadrifoglio θα δώσουν τη θέση τους σε ηλεκτρικές, οι συλλεκτικές εκδόσεις θα γίνονται όλο και πιο ποθητές

Super Sport

Στις επίσημες φωτογραφίες, και τα δύο ιταλικά μοντέλα είναι βαμμένα στο κομψό μεταλλικό Nero Vulcano, αλλά αμφότερα μπορούν να παραγγελθούν σε κόκκινο Rosso Etna. Η Giulia μάλιστα μπορεί να έρθει και στο λευκό Bianco Alfa.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγήστε τη Mercedes-Benz 300 SL στα Mille Miglia

Αν επιλέξετε τη σπορ μπερλίνα, υπάρχει η δυνατότητα για οροφή από ανθρακονήματα. Σε κάθε περίπτωση, η Giulia Quadrifoglio Super Sport φοράει ζάντες 19 ιντσών, ενώ το αντίστοιχο SUV 21 ιντσών.

Super Sport

Κι οι δύο Alfa πάντως διαθέτουν μαύρες δαγκάνες φρένων κι σύστημα εξάτμισης Akrapovič με τελείωμα από ανθρακονήματα. Ίδιο υλικό χρησιμοποιείται στους καθρέφτες και στο μπροστινό σπόιλερ της Giulia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Το αποκορύφωμα είναι το εσωτερικό όπου η Alfa Romeo έχει υιοθετήσει κόκκινες ίνες κάρμπον στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις στις πόρτες. Μια πιο προσεκτική ματιά στα προσκέφαλα αποκαλύπτει πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν. 275 αντίτυπα για την Giulia κι άλλα 175 για τη Stelvio. 

Super Sport

Θυμίζουμε ότι τόσο η επόμενη Stelvio Quadrifoglio, όπως κι η αντίστοιχη Giulia, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές με διπλάσια ισχύ από τις θερμικές εκδόσεις, αγγίζοντας τους 1.000 ίππους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube