Το Lexus LBX Morizo ​​RR άρχισε να πωλείται στην Ιαπωνία!

Το Lexus LBX Morizo ​​RR άρχισε να πωλείται στην Ιαπωνία!

Ξεκίνησε ως μια τρέλα του Akio Toyoda, αλλά πλέον το Lexus LBX με το 300άρι μοτέρ και την τετρακίνηση είναι γεγονός!

Πρωτοείδαμε το Lexus LBX Morizo ​​RR ως μια παραγγελία του προέδρου της Toyota, Akio Toyoda. Ο αειθαλής λάτρης της γρήγορης οδήγησης ζήτησε — και του έφτιαξαν — ένα μοναδικό πρωτότυπο με μηχανικά μέρη από την GR Corolla και το GR Yaris, με τετρακίνηση και 300 ίππους.

Ακολούθησε φημολογία σχετικά με το αν το Lexus LBX Morizo ​​RR έπρεπε να μπει στην παραγωγή. Σφυγμομετρώντας τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κοινού, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει τη διάθεσή του. Και πράγματι, μπορείτε πλέον να το παραγγείλετε. Αρκεί να βρίσκεστε στην Ιαπωνία.

Ο Akio Toyoda το φαντάστηκε και το παρήγγειλε, το κοινό ενθουσιάστηκε και τώρα βρίσκεται στις εκθέσεις. Τόσο απλά

Lexus LBX

Απηχώντας το ανανεωμένο GR Yaris, προσφέρεται τόσο με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο, όσο και με αυτόματο οκτώ σχέσεων. Έχουν μάλιστα την ίδια τιμή αγοράς, αλλά και την ίδια επίδοση στο 0-100 km/h, μόλις 5,2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Akio Toyoda τούμπαρε το GR Yaris, ευτυχώς είναι καλά

Όπως και με τα καυτά χάτσμπακ, Yaris και Corolla, το Lexus LBX Morizo ​​RR έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς. Φοράει ελαστικά 235/45 R19 και ζυγίζει 1.440 kg με το χειροκίνητο κιβώτιο και 30 kg περισσότερα αν επιλέξετε το αυτόματο. Είναι ενδιαφέρον ότι η σπορ έκδοση είναι 15 mm φαρδύτερη και 10 mm χαμηλωμένη σε σχέση με το υβριδικό LBX.

Lexus LBX

Ένα ελαφρώς πιο επιθετικό body-kit κι η διπλή απόληξη της εξάτμισης το διαχωρίζουν από τις ταπεινότερες εκδόσεις. Στο εσωτερικό, το Morizo ​​RR διαθέτει ημί-μπάκετ μπροστινά καθίσματα και βέβαια, είναι το μοναδικό LBX που μπορείς να παραγγείλεις με χειροκίνητο κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Akio Toyoda, εφιάλτες ότι τα Toyota θα ξαναγίνουν βαρετά

Η Lexus ζητά 6.500.000 γιεν (€38.000) ανεξάρτητα από την επιλογή μετάδοσης. Υπάρχει επίσης μια έκδοση «Bespoke Build» με πρόσθετες επιλογές εξατομίκευσης, με τιμή 7.200.000 γιεν (€42.000). Η ειδική έκδοση περιορίζεται στις 100 μονάδες που προσφέρονται μόνο μέσω συστήματος λοταρίας. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τις εκδόσεις «Ogier» και «Rovanperä» του GR Yaris, επίσης διαθέσιμες με κλήρωση. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube