Το Honda Prelude επιστρέφει, γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικότητας

Το Honda Prelude επιστρέφει, γιορτάζει 25 χρόνια υβριδικότητας

Honda Prelude; Ναι, αλλά όχι ηλεκτρικό. Και σίγουρα όχι πραγματικά σπορ.

Χρόνια τώρα υπήρχε η φημολογία ότι το Honda Prelude θα επιστρέψει και μάλιστα ως ηλεκτρικό μοντέλο. Ευοδώθηκε η ώρα ώστε να γίνει πραγματικότητα, μόνο που αντάλλαξε το EV σύστημα μετάδοσης κίνηση με υβριδικό.

Το νέο Honda Prelude αναμένεται να ντεμπουτάρει στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν κρίνουμε από τα μαυρισμένα του παράθυρα, η ιαπωνική εταιρεία δεν είναι και τόσο πρόθυμη να μας δείξει το εσωτερικό.

Τώρα που άλλα προσιτά κουπέ καταργούνται, το Honda Prelude ανασύρεται από το χρονοντούλαπο

Honda Prelude

Αλλά ενώ χαρακτηρίζεται επίσημα ως πρωτότυπο, η σχεδίαση πιθανότατα δεν θα αλλάξει και πολύ στο μοντέλο παραγωγής. Έχει ακόμη και κανονικούς πλαϊνούς καθρέφτες, άλλη μία ένδειξη ότι αυτό που βλέπουμε, είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα καταφτάσει και στις εκθέσεις των αντιπροσώπων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Civic Wagon 4wd 800+ PS κοντράρει Audi RS5 [video]

Θα προτιμούσαμε όμως να γνωρίζαμε περισσότερα για τις τεχνικές προδιαγραφές. Το μόνο που μαθαίνουμε από επίσημα χείλη είναι ότι «η απόλαυση της οδήγησης επιτυγχάνεται μέσω μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ της δυναμικής οδήγησης και της οικονομίας καυσίμου».

Εν ολίγοις, μην περιμένετε ένα σκληροπυρηνικό σπορ μοντέλο. Το νέο Honda Prelude θα σε κερδίζει με την εμφάνιση, το στήσιμό του, αλλά και την καθημερινή ευχρηστία και το πόσο λιτοδίαιτο είναι στο πρατήριο. 

Honda Prelude

Το μοντέλο 6ης γενιάς σχεδιάζεται τόσο για τις αριστεροτίμονες, όσο και τις δεξιοτίμονες αγορές. Η Honda έχει υποσχεθεί ότι θα είναι 4θέσιο, αλλά αν κρίνουμε από το πόσο απότομα χαμηλώνει η γραμμή της οροφής, ρεαλιστικά περιμένουμε μια καμπίνα 2+2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το Prelude θα είναι στην πράξη μια δίθυρη κουπέ έκδοση του υβριδικού Civic. Άραγε να χρησιμοποιεί το δίλιτρο υβριδικό σύνολο των 184 ίππων και των 315 Nm που φοράει το Civic e:HEV; Οι Ιάπωνες μηχανικοί ίσως αυξήσουν λίγο τα νούμερα για να εναρμονιστούν με τις πιο σπορ φιλοδοξίες του Prelude.

Honda Prelude

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να καταφτάσει «κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας», σύμφωνα με δήλωση ανώτατου στελέχους της Honda.

Φωτογραφίζεται δίπλα στην πρώτη γενιά Insight, το οποίο κλείνει φέτος τα 25 χρόνια. Συμπληρώνοντας έτσι 25 έτη αφοσίωσης στην υβριδική τεχνολογία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube