Το G-Wagen της Carlex είναι μια ωδή στο κυνήγι με γεράκι

Το G-Wagen της Carlex είναι μια ωδή στο κυνήγι με γεράκι

Το G-Wagen που έφτιαξε η Carlex προκαλεί σιελόρροια στους απανταχού λάτρεις του κυνηγιού με γεράκι, αλλά μόνο ένας θα το γευθεί.

Η Carlex δημιούργησε ένα μοναδικό G-Wagen. Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί αλλά ξετρελαίνει όποιον αγαπάει την εξατομίκευση. Αλλά και το κυνήγι με γεράκι.

Μάλιστα, ο πολωνικός οίκος συνεργάστηκε με την VO Falcon, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο κυνηγετικό τουφέκι που θα πλαισιώνει τη «γερακίσια» Mercedes-Benz. Επιτρέποντας στο G-Wagen τη μετονομασία σε «G-Falcon». Ο εκρηκτικός συνδυασμός θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Κυνηγιού και Ιππασίας του Άμπου Ντάμπι 2024 στις 31 Αυγούστου.

Ο αραβικός κόσμος θα παραληρεί με το απόλυτο κυνηγητικό όχημα γερακιού. Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα

G-Wagen

Μια μοναδική μεταλλική μπρονζέ απόχρωση κάνει το γερμανικό off-roader να μοιάζει με βασιλικό όχημα. Τα σήματα της Mercedes-Benz έχουν αντικατασταθεί από λογότυπους «G-Falcon» και το σήμα της Carlex. Αυτά όμως θα μπορούσαν να κοσμούν μια οποιαδήποτε G-Class.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz, το 80% των G-Wagen βρίσκονται ακόμα στον δρόμο

Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή της είναι η ζωγραφισμένη στο χέρι και χαραγμένη απεικόνιση ενός γερακιού, που εκτείνεται σε ολόκληρη την οροφή. Σκάλισμα που μοιάζει με το αντίστοιχο στην κυνηγετική καραμπίνα.

G-Wagen

Η Carlex έχει απογειώσει και το εσωτερικό του G-Wagen. Σκέψου την πιο βαριά διακόσμηση που μπορείς να φανταστείς σε κάποιο πολυτελές σπίτι ή ιατρείο ή δικηγορικό γραφείο κι είσαι κοντά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Peugeot P4, το γαλλικό G-Wagen που πολεμάει στην Ουκρανία

Το ταμπλό, το τιμόνι, το τούνελ της μετάδοσης, τα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών είναι τυλιγμένα σε μια βαθιά απόχρωση κόκκινου δέρματος.

G-Wagen

Ραμμένες στο χέρι υφασμάτινες «τοιχογραφίες» στις πόρτες και την κεντρική κονσόλα, καθώς και πολλά εκτεθειμένα μεταλλικά εξαρτήματα — όπως στο κάτω μέρος της στεφάνης του τιμονιού — συμπληρώνουν την εικόνα. Ακόμα κι οι κλειδαριές των θυρών μοιάζουν με νύχι γερακιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο γύρος του κόσμου σε 26 χρόνια με ένα G-Wagen [video]

Το τουφέκι της VO Falcon είναι επίσης ιδιαίτερο και περιλαμβάνει μοτίβα γερακιού, ξύλινη κάννη και θα παραδοθεί σε ειδική δερμάτινη θήκη. Κατασκευάστηκε το 2010 και τώρα θα αποτελεί μέρος της συσκευασίας με το custom G-Falcon της Carlex.

G-Wagen

Αυτά τα δύο εξαιρετικά έργα τέχνης θα παρουσιαστούν μαζί στη Διεθνή Έκθεση Κυνηγιού και Ιππασίας του Άμπου Ντάμπι που ξεκινά το Σάββατο. 

Οι Άραβες τρελαίνονται για τα γεράκια και το κυνήγι τους κι είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθούν και με το G-Falcon.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube