Mercedes-Benz V-Class και EQV, παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα

Mercedes-Benz V-Class και EQV, παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα

Οι νέες Mercedes V-Class και EQV παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα, με νέα σχεδίαση, πρόσθετο εξοπλισμό άνεσης και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μαζί με αυξημένη λειτουργικότητα. Και φυσικά ασυναγώνιστη πολυτέλεια.

H Mercedes-Benz ανέκαθεν φημιζόταν για τον πολυτελή χαρακτήρα των μοντέλων της, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Με τις νέες Mercedes-Benz V-Class και EQV όμως, πάει την πολυτέλεια σε άλλο level.

Το πολυθέσιο με προδιαγραφές λιμουζίνας («όταν η ελληνική φιλοξενία συναντά το αυτοκίνητο», όπως μας είπαν οι επιτελείς της φίρμας με τους οποίους συνομιλήσαμε) ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη με τη νέα σχεδίαση, το υψηλής αισθητικής εσωτερικό και την πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών που τη συνοδεύουν. Μαζί με τη νέα EQV, την αμιγώς ηλεκτρική της έκδοση, τα νέα MPV της Στουτγάρδης, αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες αλλά δεν κάνουν συμβιβασμούς στην πολυτέλεια, την άνεση και την κομψότητα.

Η αρχική τιμής της νέας Mercedes-Benz V-Class στην ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα €90.728 και τις EQV στις €98.208

Mercedes-Benz V-Class

Ένα από τα στοιχεία που κάνει τις νέες V-Class και EQV να ξεχωρίζουν είναι η εμφάνιση, η οποία ενώνει το κλασικό με το μοντέρνο με τον καλύτερο τρόπο. Χάρη στην εξέλιξη της σχεδίασης, οι EQV και V-Class, αποκτούν αισθητική που τους δίνει μια ξεχωριστή και μοναδική θέση στην κατηγορία τους. Το νέο «πρόσωπο» των αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη μάσκα ψυγείου σε διαφορετικές μορφές και έναν προφυλακτήρα που εμπνέει δυναμισμό.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η μάσκα ψυγείου των EQV, V-Class και V-Class Marco Polo υπογραμμίζεται από μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED. Στην κορυφαία γραμμή εξοπλισμού Exclusive, η V-Class διαθέτει για πρώτη φορά το κλασικό, κάθετο αστέρι της Mercedes στο καπό, δείγμα υψηλού κύρους.

Οι εξελιγμένοι προβολείς Multibeam LED με προσαρμοζόμενες δέσμες φωτός, οι οποίοι - ανάλογα με τη έκδοση εξοπλισμού - διατίθενται είτε στο βασικό εξοπλισμό είτε προαιρετικά, υπογραμμίζουν την κομψότητα και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz EQV

Στο πίσω μέρος, η νέα διακοσμητική λωρίδα χρωμίου με επιγραφή Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ο προφυλακτήρας φροντίζουν για έναν ξεχωριστό επίλογο της επιβλητικής εμφάνισης.

Το περίγραμμα των πίσω φωτιστικών είναι σκούρο και προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στη φωτεινή υπογραφή ενώ η αναβαθμισμένη εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις νέες ζάντες αλουμινίου 17", 18" ή και 19" με αεροδυναμικά εξελιγμένη σχεδίαση, καθώς και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Η νέα εσωτερική σχεδίαση ολοκληρώνει οπτικά την αναβαθμισμένη εμφάνιση, με κύριο χαρακτηριστικό της την ψηφιοποίηση. Το κόκπιτ των νέων πολυτελών πολυθέσιων της Mercedes-Benz χαρακτηρίζεται κυρίως από την οθόνη αφής 12,3", τους νέους κομψούς αεραγωγούς και την τελευταία γενιά τιμονιών με αναγνώριση επαφής των χεριών με το τιμόνι.

Mercedes-Benz V-Class

Η μοντέρνα σχεδίαση, υψηλής τεχνολογίας αναβαθμίζει σε νέα επίπεδα τόσο το στυλ όσο και την αντιληπτή αξία των πολυθέσιων και των αυτοκινούμενων. Προαιρετικά, η νέα κεντρική κονσόλα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση smartphone.

Τα νέα μεσαία vans της Mercedes-Benz διαθέτουν την τελευταία γενιά infotainment MBUX στο βασικό εξοπλισμό. Με το νέο MBUX, οι οδηγοί των V-Class Marco Polo, V-Class και EQV απολαμβάνουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Η οθόνη αφής και ο διαισθητικός χειρισμός του MBUX παρέχουν εξατομικευμένες προτάσεις για διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου, του infotainment και της άνεσης. Ο χειρισμός γίνεται από την κεντρική οθόνη, τα χειριστήρια αφής στο τιμόνι ή μέσω της φωνητικής υποβοήθησης «Hey Mercedes» που έχει επίσης εξελιχθεί περαιτέρω.

Mercedes-Benz V-Class

H V-Class 4ης γενιάς, μπορεί να εξατομικευτεί με 3 εκδόσεις (Style, Avantgarde και Exclusive) καθώς και με τα πακέτα εξοπλισμού AMG Line και Night. Επιπλέον, η VClass διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long), ενώ η EQV σε 2 δύο μήκη και πολλές γραμμές και εκδόσεις.

Οι πολυθέσιες V-Class και EQV μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ενώ η V-Class Marco Polo μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα. Επιπλέον έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για ρούχα, μαγειρικά σκεύη και εξοπλισμό αναψυχής, μεταξύ άλλων.

Η αρχική τιμής της νέας V-Class στην ελληνική αγορά διαμορφώνεται στα €90.728 (V220d Style Compact) και της EQV στα €98.208 (EQV 250 Long).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube