Το Lynk & Co 02 έρχεται στην Ευρώπη ως ηλεκτρικό των €36.000

Το Lynk & Co 02 έρχεται στην Ευρώπη ως ηλεκτρικό των €36.000

Το Lynk & Co 02 αποτελεί το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας στις ευρωπαϊκές αγορές. Υπόσχεται 445 km αυτονομίας με λιγότερα από €36 χιλιάρικα.

Η κινεζική εισβολή στην Ευρώπη συνεχίζεται με το Lynk & Co 02. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας για τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ στην Κίνα θα προσφέρεται ως Z20.

Πρόκειται για ένα 5θυρο crossover κουπέ, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με το Toyota C-HR, αλλά στο λίγο μεγαλύτερο. Η αλήθεια είναι πως το Lynk & Co 02 έχει εξωτερικές διαστάσεις αντίστοιχες με της Corolla Cross, αλλά με 117 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο. Για την ακρίβεια, έχει μήκος 4.460 mm, πλάτος 1.845 mm, ύψος 1.573 mm και μεταξόνιο 2.755 mm.

Το Lynk & Co 02 δυναμιτίζει τον ανταγωνισμό στα ηλεκτρικά crossover. Μεταξύ άλλων, θα βρει στο διάβα του το Volvo EX30 και το Kia EV3

Lynk & Co 02

Το Lynk & Co 02 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture της Geely και φοράει μπαταρία NMC 66 kWh. Τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος κι αποδίδει 272 ίππους και 343 Nm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Lynk & Co 01, το μέλλον στη χρήση του αυτοκινήτου

Αυτό επιτρέπει στο κινεζικό μοντέλο να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5, πριν φτάσει στην περιορισμένη τελική ταχύτητα των 180 km/h. Σε ταχυφορτιστή DC 150 kW, θα αναπληρώσει την μπαταρία του από το 10% στο 80% σε 30'. Η συνολική αυτονομία ανέρχεται σε 445 km.

Lynk & Co 02

Η μινιμαλιστική καμπίνα διαθέτει ταμπλό δύο επιπέδων κι οβάλ τιμόνι «εμπνευσμένο από την αεροπορία». Ο οδηγός ενημερώνεται για τις ενδείξεις σε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών, ενώ οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται μέσω ενός συστήματος infotainment 15,4 ιντσών. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 410 lt, ενώ το frunk προσφέρει επιπλέον 15.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η απάντηση της Κίνας στους ευρωπαϊκούς δασμούς

Το εσωτερικό διαθέτει ένα ενδιαφέρον μείγμα ανακυκλωμένων υλικών, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει δύο ασύρματους φορτιστές, θερμαινόμενο τιμόνι κι θερμαινόμενα ηλεκτρικά μπροστινά καθίσματα. Ο εσωτερικός καθρέπτης έχει λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να «τραβούν selfies για να απαθανατίζουν αναμνήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Lynk & Co 02

Η ενεργητική ασφάλεια είναι στο επίκεντρο, με 21 συστήματα ADAS. Περιλαμβάνουν αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση πρόσθιας σύγκρουσης, ειδοποίηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας εμπρός/πίσω. Συνδυάζονται με «έξυπνο» προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματη υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας, ειδοποίηση τυφλού σημείου κι αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας.

Η διάθεση του Lynk & Co 02 έχει ξεκινήσει σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές. Στην Ιταλία κοστίζει από €35.495, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες — συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας — ξεκινά από €35.995.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube