L’Ultime, αυτή είναι η 500ή και τελευταία Bugatti Chiron [video]

L’Ultime, αυτή είναι η 500ή και τελευταία Bugatti Chiron [video]

Η παραγωγή της Bugatti Chiron ολοκληρώθηκε με την καταπληκτική και μοναδική L’Ultime.

Οκτώ χρόνια μετά την παρουσίασή της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016, η Bugatti Chiron έφτασε στο τέλος της διαδρομής. Η μάρκα του Molsheim ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αυτού του υπέροχου hypercar έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 500 Bugatti Chiron, με την τελευταία να ονομάζεται «L’Ultime» και να βασίζεται στις προδιαγραφές Super Sport. Φέροντας όμως κάμποσες αποκλειστικές πινελιές στο αμάξωμα και στην εξαίσια καμπίνα, που την καθιστούν ιδιαίτερη.

Η L’Ultime ολοκληρώνει τη συγκλονιστική πορεία του υπέρτατου hypercar της εποχής μας

Bugatti Chiron

Σε διάφορα σημεία ξεχωρίζουμε την ονομασία «L’Ultime», ενώ αλλού ξεπροβάλλει το «#500». Στην πίσω αεροτομή, στα καπάκια των ζαντών και στο κάλυμμα του κινητήρα πάνω από το εντυπωσιακό σύστημα μετάδοσης κίνησης του W16.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανάκληση Bugatti Chiron για πρόβλημα στα πίσω λάστιχα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αριστουργηματικό μοτέρ των 8,0 lt και τεσσάρων τούρμπο περνάει στο χρονοντούλαπο για χάρη ενός ατμοσφαιρικού υβριδικού V16, που θα έχει μήκος ένα μέτρο!

Bugatti Chiron

Ο κινητήρας της L’Ultime αποδίδει 1.600 ίππους και 1.600 Nm, όπως και σε κάθε άλλη Bugatti Chiron Super Sport. Έτσι, απογειώνεται από στάση για να φτάσει τα 300 km/h σε μόλις 12,1”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μπορεί μια Huracán να νικήσει μια Bugatti Chiron;

Για να ξεχωρίσει, η L’Ultime φέρει τα χρώματα της γαλλικής σημαίας στους καθρέπτες της και μια σειρά υπογραφών στις πόρτες και τα μπροστινά φτερά. Ενώ τα χρώματα French Racing Blue και Atlantic Blue αναμειγνύονται για να χαρίσουν ένα μοναδικό οπτικό εφέ.

Bugatti Chiron

«Η 500ή και τελευταία Chiron αποτελεί τον κατάλληλο αποχαιρετισμό. Αποτυπώνει μια καθοριστική κληρονομιά που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην Ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και ανοίγει το δρόμο για ένα φωτεινό νέο κεφάλαιο. Το οποίο ξεκινά με την παραγωγή των Bolide και W16 Mistral και συνεχίζεται με την αποκάλυψη του νέο μας μοντέλου τον Ιούνιο», δήλωσε ο πρόεδρος της μάρκας, Christophe Piochon. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποχαιρέτησε την Bugatti Chiron Sport του με μια 400άρα

Θυμίζουμε ότι η Bolide είναι μια καθαρά πιστάδικη εκτέλεση, που δεν θα μπορεί να οδηγηθεί σε δημόσιο δρόμο. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, θα αποτελεί το υπέρτατο όχημα πίστας και «θα απομακρυνόταν από ένα μονοθέσιο της Formula 1 σε ορισμένα σενάρια». Όπως στις εξόδους των στροφών, θεωρώντας ότι σε ρεπρίζ 100-300 km/h έχει καλύτερες επιταχύνσεις από τα κορυφαία αγωνιστικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube