Το Volkswagen ID.R έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στο Goodwood [video]

Το Volkswagen ID.R έσπασε το ρεκόρ ανάβασης στο Goodwood [video]

Ο Romain Dumas έσπασε το ρεκόρ του Nick Heidfeld που κρατούσε από το 1999!

Μετά από το ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην πίστα του Nürburgring, το αναβαθμισμένο Volkswagen ID.R με οδηγό τον Romain Dumas σημείωσε το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορική ανάβαση του Goodwood με χρόνο 39"90!

Το προηγούμενο ρεκόρ στη διαδρομή μήκους 1,86 km κρατούσε από το 1999 όταν ο Nick Heidfeld με το μονοθέσιο McLaren-Mercedes MP4/13 σημείωσε χρόνο 41"60. Αντίστοιχα, το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν το 43"05 που είχε θέσει το 2018 ο ίδιος ο Romain Dumas με τον προκάτοχο του σημερινού μοντέλου - το ID.R Pikes Peak.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Volkswagen Motorsport, François-Xavier Demaison, το ID.R των 500 kW (680 PS) που έτρεξε στο Goodwood είχε μια μικρότερη μπαταρία σε σύγκριση με το Nürburgring με αποτέλεσμα να ζυγίζει κάτω από 1.000 kg μαζί με τον οδηγό. Επιπλέον, το Drag Reduction System (DRS) δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί καθώς τα χαρακτηριστικά του Goodwood το καθιστούν περιττό. Τέλος, τα ελαστικά που χρησιμοποιούσε το ηλεκτρικό πρωτότυπο ήταν μια ειδική έκδοση του Bridgestone Potenza slick.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Volkswagen I.D. R: Σπάει το ρεκόρ EV στο Nürburgring [video]

Ο Romain Dumas δήλωσε μετά από την επιτυχημένη του απόπειρα: «Είμαι πολύ περήφανος που έθεσα το ρεκόρ όλων των εποχών στο Goodwood με το ID.R. Αυτή η σύντομη ανάβαση είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Λόγω του ότι η διαδρομή είναι τόσο μικρή, δεν μου επιτρεπόταν να κάνω ούτε το ελάχιστο λάθος και το ID.R έπρεπε να είναι τέλεια ρυθμισμένο από όλες τις απόψεις. Αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς καθώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε δοκιμές στη διαδρομή.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube