Toyota και Gazoo Racing συνεχίζουν με θερμικούς κινητήρες

Toyota και Gazoo Racing συνεχίζουν με θερμικούς κινητήρες

Όσο οι θερμικοί κινητήρες συνεχίζουν να υπάρχουν, οι Toyota και Gazoo Racing θα συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτούς για τα μελλοντικά μοντέλα τους.

Toyota GR Yaris

Μπορεί η Toyota να διευρύνει την εξηλεκτρισμένη ατζέντα της, πλην όμως τα αυτοκίνητα επιδόσεων που επιμελείται η Gazoo Racing θα συνεχίσουν να έχουν θερμικό προσανατολισμό.

O Tomoya Takahashi, πρόεδρος της Gazoo Racing με δηλώσεις του στο Car Expert διεμήνυσε ρητά πως «δεν υπάρχει στα πλάνα μας η δημιουργία και η εξέλιξη ενός ηλεκτρικού μοντέλου επιδόσεων». Για να συνεχίσει λέγοντας: «Η Gazoo Racing σκοπεύει να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πιθανότατα κάποια στιγμή στο μέλλον θα απαγορευτούν οι κινητήρες αυτής της τεχνολογίας, αλλά, ξεκάθαρα οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είναι κακοί, καθώς ο εχθρός είναι ο άνθρακας».

Όσο οι θερμικοί κινητήρες έχουν ζωή, Toyota και Gazoo Racing θα συνεχίσουν να εξελίσσουν τα μοντέλα τους με βάση αυτούς

Toyota GR Supra

Επομένως, οι όποιες επενδύσεις του ιαπωνικού κολοσσού προς τον αγωνιστικό του βραχίονα είναι προσανατολισμένες προς τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα ο λογότυπος GR πιθανότατα να στολίσει κι άλλα μοντέλα στο μέλλον, πλέον των GR86, GR Yaris, GR Corolla και GR Supra.

Σίγουρα όμως, όσοι έχουν καλή μνήμη θα θυμούνται πως η Toyota, τον Οκτώβριο του 2023, είχε παρουσιάσει το FT-Se. Ένα διθέσιο σπορ μοντέλο με ηλεκτρικά σωθικά (δύο ηλεκτροκινητήρες), τετρακίνηση και επιτάχυνση σούπερκαρ, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3”.

Toyota FT-Se

Το μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί μετά το 2026, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πως η Gazoo Racing δεν θα συμμετάσχει στην εξέλιξή του. Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε πως η Toyota συνεχίζει την εξέλιξη θερμικών, ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, τη στιγμή που εργάζεται και πάνω σε πρότζεκτ που θα χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα. Η ιαπωνική φίρμα άλλωστε είναι υπέρμαχος του υδρογόνου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube