Τότε που τα μονοθέσια της F1 ακούγονταν θεσπέσια! [video]

Τότε που τα μονοθέσια της F1 ακούγονταν θεσπέσια! [video]

Ακούστε τον υπέροχο ήχο μιας Ferrari 312B του 1970 η οποία βγήκε και πάλι στην πίστα, έτσι για να μας θυμίσει πως θα έπρεπε να ακούγονται τα μονοθέσια

Θυμάστε την εποχή που τα μονοθέσια της F1 έβγαζαν εκείνον το θεσπέσιο ήχο;

Κι όμως δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που θεωρούσαμε πως οποιοδήποτε μονοθέσιο, ακόμα και τα λιγότερο ανταγωνιστικά έχει τον πιο πωρωτικό ήχο από οποιοδήποτε όχημα στον πλανήτη.

Σήμερα είναι εξοπλισμένα με «μικροσκοπικούς» υπερτροφοδοτούμενους V6. Είναι βεβαίως εκπληκτικά γρήγορα αλλά δεν εκπέμπουν εκείνον τον αγωνιστικό, σκληροπυρηνικό ήχο που λατρεύαμε από μικροί.

Ευτυχώς δηλαδή που κάποιες εταιρείες, όπως η Ferrari διατηρούν ένα στόλο από ιστορικά μονοθέσια F1. Ένα από αυτά είναι και η Ferrari 312B του 1970, η οποία βγήκε και πάλι στην πίστα, έτσι για να μας θυμίσει πως θα έπρεπε να ακούγονται τα μονοθέσια.

Η 312Β ήταν η διάδοχος της 312, ένα μονοθέσιο που αγωνίστηκε από το 1966 μέχρι το 1969. Ενώ όμως η 312 είχε έναν 12κύλινδρο σε κλασική V διάταξη η 312Β χρησιμοποίησε έναν ολοκαίνουργιο 3λιτρο 12κύλινδρο σε επίπεδη διάταξη (boxer). Το μονοθέσιο ήταν πολύ πιο αεροδυναμικό, είχε χαμηλότερο κέντρο βάρους και ήταν και σημαντικά ελαφρύτερο. Πίσω από το τιμόνι της κάθισαν οδηγοί όπως ο Jacky Ickx, ο Mario Andretti και ο Niki Lauda. Δεν κέρδισε Πρωτάθλημα αλλά έφερε συνολικά 10 πρώτες θέσεις στο πόντιουμ.

Αν και έχουν περάσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες, είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να τη βλέπεις και να την ακούς να γυρίζει στην πίστα. Το βίντεο που ακολουθεί ακούγεται δυνατά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube