Tesla Robotaxi, δίμηνη αναβολή της παρουσίασής του;

Tesla Robotaxi, δίμηνη αναβολή της παρουσίασής του;

Προγραμματισμένη για τις αρχές Αυγούστου, η παρουσίαση του Tesla Robotaxi θα αναβληθεί για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με πηγές κοντά στο θέμα. Η είδηση είχε άμεση επίδραση στην τιμή της μετοχής του κατασκευαστή στη Wall Street.

Tesla Robotaxi

Η αμερικανική φίρμα αναζητά μια νέα πνοή και αυτή κατά ένα μέρος περνά μέσα από το Tesla Robotaxi. Ύστερα από μια χρονιά-ρεκόρ, η εταιρεία του Elon Musk διανύει μια ισχνότερη περίοδο με πτωτικές πωλήσεις. 

Οι παραδόσεις ανέρχονται σε 444.000 αυτοκίνητα για το δεύτερο 3μηνο του 2024, σημειώνοντας μείωση 4,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Για να επιστρέψει σε τροχιά ανάκαμψης, ο Αμερικανός κατασκευαστής διαθέτει αρκετές διεξόδους. Και μία από αυτές είναι η ανάπτυξη ενός robotaxi.

Τεχνητή νοημοσύνη, λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, Tesla Robotaxi και ανθρωποειδές Optimus. Σε αυτά θα επικεντρωθεί η τεξανική φίρμα για να καταπολεμήσει την επιβράδυνση των πωλήσεων;

Tesla Robotaxi

Το Tesla Robotaxi είναι ένα αυτόνομο διθέσιο όχημα, χωρίς τιμόνι και πεντάλ. Κάτι όπως αυτό που αποκάλυψε ο Rimac πριν από λίγες μέρες. Αρχικά, η παρουσίαση του μοντέλου επρόκειτο να γίνει στις 8 Αυγούστου 2024. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές κοντά στο θέμα, η εξέλιξη του Robotaxi συνάντησε δυσκολίες, ιδιαίτερα με την κατασκευή πρωτοτύπων. Ως εκ τούτου, η Tesla φέρεται να σκοπεύει να καθυστερήσει το ντεμπούτο του νέου μοντέλου της μέχρι τον Οκτώβριο.

Η φήμη αυτή προκάλεσε βουτιά της μετοχής της Tesla κατά 7% στη Wall Street, τερματίζοντας μια καλή πορεία για περίπου δέκα συνεχείς συνεδρίες. Η αρχή της νέας εποχής θα περιμένει, λοιπόν.

Tesla Robotaxi

Σύμφωνα με τον Daniel Ives, αναλυτή της Wedbush, «αν και η ενστικτώδης αντίδραση είναι σαφώς αρνητική απέναντι σε αυτήν την καθυστέρηση, πιστεύουμε ότι ο συγχρονισμός των τεχνολογιών του robotaxi και της τεχνητής νοημοσύνης δεν θα αλλάξει τη θετική γνώμη αυτή τη στιγμή στην περίπτωση της Tesla».

Το μέλλον της Tesla πιθανώς περιλαμβάνει αυτό το πρότζεκτ. Ο Ives προσθέτει ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί πλέον στην «τεχνητή νοημοσύνη, στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, στα robotaxi και στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus για να καταπολεμήσει την επιβράδυνση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά μοντέλα της». Μια πραγματική μεταμόρφωση βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί κάλλιστα να περιμένει μερικούς μήνες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube