Συνδικάτα και Stellantis, μπαταριές για τις μπαταρίες

Συνδικάτα και Stellantis, μπαταριές για τις μπαταρίες

Στην Ιταλία, οι μπαταρίες γίνονται νέο σημείο έντασης ανάμεσα στα συνδικάτα των εργαζομένων και στον Όμιλο Stellantis.

Stellantis

Τα ιταλικά συνδικάτα επιτέθηκαν στον Όμιλο Stellantis για το εργοστάσιο της ACC, διότι ο όμιλος ανακοίνωσε την αναστολή της κατασκευής των μπαταριών στην Ιταλία.

Ποια είναι τα σχέδια του Ομίλου Stellantis για την κοινοπραξία μπαταριών Automotive Cells Company; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν τα ιταλικά συνδικάτα, ύστερα από την ανακοίνωση του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα συνδικάτα ζητούν από τον Όμιλο Stellantis «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ACC»

Stellantis

Ο Όμιλος Stellantis αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ότι θα σταματούσε την κατασκευή δύο εργοστασίων της ACC. Πρόκειται για την ιταλική και τη γερμανική μονάδα και όχι αυτή της Γαλλίας, στην Hauts-de-France.

Η ACC και ο Όμιλος Stellantis μιλούν για την ανάγκη αναθεώρησης των τεχνολογιών στους συσσωρευτές. Επιπλέον, η «επιβράδυνση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα» μας επιβάλλει να κάνουμε αυτήν την προσωρινή διακοπή.

Προφανώς η εξήγηση του ομίλου δεν έπεισε τα ιταλικά συνδικάτα, τα οποία θεωρούν την αναστολή «απαράδεκτη». Ανησυχούν ιδιαίτερα ότι αυτή η αναστολή θα εξελιχτεί σε κάτι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Stellantis

«Η ολοφάνερη υπεκφυγή που υιοθέτησε η ACC δείχνει ξεκάθαρα ότι το κατασκευαστικό πρότζεκτ δεν αναβάλλεται απλώς για λίγους μήνες, αλλά αναστέλλεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, χωρίς καμία βεβαιότητα για το μέλλον», αναφέρουν τα συνδικάτα. Ζήτησαν επίσης από τον Όμιλο Stellantis «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ACC».

Ο Όμιλος Stellantis από την πλευρά του θέλησε να είναι καθησυχαστικός και μίλησε για «αναπρογραμματισμό των ημερομηνιών». Ο όμιλος επιβεβαίωσε δε «τη σημασία του εργοστασίου στο Termoli για την παραγωγή θερμικών κινητήρων για τα αυτοκίνητα του ομίλου». 

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube