Renault, σε συζητήσεις για συνεργασία-έκπληξη

Renault, σε συζητήσεις για συνεργασία-έκπληξη

Έτοιμη να ταράξει τα νερά είναι η Renault, καθώς εδώ και καιρό βρίσκεται σε συζητήσεις με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Renault 5

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να θέλει να σταματήσει τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανίων, ωστόσο οι εταιρείες, με κάθε ευκαιρία, διερευνούν τις πιθανότητες συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Renault συζητά με την Xiaomi και τη Li Auto.

Η γαλλική φίρμα, συνομιλεί με τις κινεζικές φίρμες, με σκοπό την εξέλιξη νέων, αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με την Xiaomi να έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της με το SU7, σπάζοντας από την αρχή τα ταμεία.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στη Renault, τη Xiaomi και τη Li Auto επιβεβαιώθηκαν από υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής φίρμας

Renault 5

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Automotive News Europe, στελέχη του Ρόμβου που βρέθηκαν στην Έκθεση του Πεκίνου είχαν συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη των δύο κινεζικών εταιρειών. Εφόσον οι συζητήσεις ευδοκιμήσουν, θα δημιουργηθεί στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών. Που θα αφορά ένα ευρύ φάσμα διαδικασιών εξέλιξης και κατασκευής ηλεκτρικών μοντέλων.

O Matthieu Carissimo,  Διευθυντής Προμηθειών της Renault, σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Ο Luca de Meo ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, είχε σημαντικές συνομιλίες με κορυφαία στελέχη του κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας, μεταξύ των οποίων και των βασικών συνεργατών μας από την Geely και την Dongfeng.

Xiaomi SU7

Εκτός από αυτούς, συναντήθηκε και με νέους παίκτες στον κλάδο, όπως οι ιδρυτές της Li Auto και της Xiaomi Technology», επιβεβαιώνοντας με αυτόν το τρόπο τις συζητήσεις. Μιας συνεργασίας που αν πραγματοποιηθεί και στην πράξη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube